Antena Meniu Search
x

Video Blue Monday 2024. Sfaturile specialiştilor pentru a depăşi cu zâmbetul pe buze cea mai tristă zi din an

Azi, 15 ianuarie, este cea mai tristă zi din an! Blue Monday, aşa cum a fost denumită a treia zi de luni dintr-un an îi poate afecta grav pe cei care suferă în mod real de depresie. Există însă câteva trucuri cu care să putem depăşi cu bine această perioadă.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 15.01.2024, 20:01

Vezi și

Ideea de "Lunea Albastră" sau "Ziua cea mai tristă din an" a pornit în urmă cu aproape două decenii ca acţiune de PR a unei companii britanice de turism, ce voia să vândă mai multe vacanţe iarna. Rapid, a devenit un fenomen global. Pentru stabilirea celei mai triste zile din an au fost luaţi în calcul patru factori: a trecut Crăciunul, rezoluţiile se pierd, datoriile ajung la scadenţă, vremea întunecată.

Specialiştii vin cu sfaturi care să ne ajute să depăşim cu zâmbetul pe buze această zi

În primul rând, a trecut bucuria Crăciunului. La două săptămâni de la Revelion, şi avântul cu care ne-am propus obiectivele pentru noul an s-a estompat. În plus, au ajuns la scadenţă datoriile acumulate pentru cadourile de sărbători. La toate acestea se adaugă vremea întunecată, cu prea puţină lumină naturală. "Multe ne aduc în starea de depresie. De la reţelele sociale, pe care stăm foarte mult şi pe care le accesăm aproape obsesiv. Oamenii iau de bun ceea ce văd acolo şi se compară cu propria viaţă. Ne mai influenţează ce se întâmplă în jurul nostru, situaţia geopolitică", a declarat Enache Tușa, sociolog.

Specialiştii vin cu sfaturi care să ne ajute să depăşim cu zâmbetul pe buze această zi. "Este bine ca oamenii să nu uite ceea ce şi-au stabilit. Să aibă grijă la alimentaţie, să facă mult sport", a declarat Elena Stambuli, psiholog. O vacanţă ne poate scoate din starea de depresie a acestei zile. Dacă bugetul şi programul încărcat nu ne permit să plecăm, este suficient şi doar să ne planificăm un concediu. Mai ales că în luna ianuarie, companiile aeriene au cele mai mari reduceri din an.

Sunt si specialişti care spun că nu trebuie sa luam de buna aceasta zi și să-i atribuim conotații negative.Experții în sănătate mintală susţin chiar că Lunea Albastră este doar o zi ca oricare alta, pe care fiecare o petrece cum doreşte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Blue Monday 2024. Sfaturile specialiştilor pentru a depăşi cu zâmbetul pe buze cea mai tristă zi din an