Antena Meniu Search
x

Video "Bolnavii vin aici şi mănâncă produse stricate, vai de capul lor". Un supermarket din Iaşi, închis 6 luni, la nici o săptămână după ce primise amendă pentru mizerie

Nereguli cu repetiţie. La nici o săptămână de când a primit amendă pentru mizerie, un supermarket aflat lângă două spitale din Iaşi, a fost închis din nou... pentru că pune în pericol sănătatea clienţilor. În total, 9 magazine din oraş au fost amendate şi închise temporar, iar inspectorii de la Protecţia Consumatorului au făcut controale în toate judeţele din Moldova.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.08.2022, 19:47

Vezi și

"Nu ştiu. S-ar putea să nu se deschdă azi". Este răspunsul pe care l-au primit cei care au mers să-şi facă cumpărăturile la supermarketul din apropierea a două spitale importante din Iaşi: Spitalul de Pediatrie şi cel de Neurochirurgie. Magazinul nu este la prima abatere. La nici-o săptămână de la primul control, inspectorii de la protecţia consumatorului au revenit aici la supermarketul de lângă cele două spitale şi culmea au găsit din nou aceleaşi probleme, majoritatea legate de igienă, motiv pentru care au închis din nou supermaketul, iar de această dată nu doar pentru 24 de ore.

Protecţia Consumatorilor a dat amenzi în valoare de 98.000 de lei şi a închis nouă supermarketuri din Iaşi

"Am fost nevoiţi să suspendăm activitatea pe 6 luni de zile, 6-12 luni. Este un risc major pentru sanatatea noastra si consideram ca aceste lucrui nu trebuie repetate", a declarat Florin Onofrei, director ANPC Iaşi. "Bolnavii au oricum imunitatea scăzută. Vin aici şi mănâncă produse stricate, vai de capul lor", spune un bărbat.

"Apar situaţii de urgenţă, pacienţi care ajung la spital cu gastroenterocolite, cu toxiinfectii alimentare sau uneori chiar cu afectiuni hepatice sau generalizate, extrem de grave", a declarat Diana Cimpoeşu - medic şef UPU Sfântul Spiridon. Nereguli au fost găsite şi în alte magazine din oraş. "Am avut 20 de comisari de executie plus sase comisari sefi adjuncti din regionala. Deci am fost aproximativ 30 de aomeni, în aproximativ 15 locaţii", a declarat Monica Pintilie - comisar şef. Protecţia Consumatorilor a dat amenzi în valoare de 98.000 de lei şi a închis nouă supermarketuri din Iaşi. Controale au fost în toate judeţele din Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Bolnavii vin aici şi mănâncă produse stricate, vai de capul lor". Un supermarket din Iaşi, închis 6 luni, la nici o săptămână după ce primise amendă pentru mizerie