Antena Meniu Search
x

BOMBĂ de aviaţie, de 250 de kilograme, descoperită în Portul Giurgiu. Zona a fost EVACUATĂ (VIDEO)

O bombă de aviaţie, neexplodată, din cel de-al doilea război mondial, a fost descoperită în zona Portului Giurgiu. Florin Negru, reprezentantul ISU Giurgiu, a declarat că Jandarmeria a securizat perimetrul, iar vapoarele din zonă au fost îndepărtate din aria de pericol. 

Update ora 11:25 - Şeful ISU Giurgiu a declarat că reprezentanţii instituţiei pot lua măsura asanării controlate pe loc sau transportarea în poligon pentru asanare în cazul proiectilului neexplodat.

"Am solicitat sprijinul Unităţii Speciale de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă Ciolpani care va prelua coordonarea întregii acţiuni de intervenţie deoarece este vorba de o situaţie complexă şi ei sunt mai dotaţi şi au mai multă experienţă pentru că efectuează astfel de acţiuni la nivel naţional", a spus Emil Apostol.

El a explicat că, din cauza greutăţii mari a proiectilului, trebuie acţionat cu 'un dispozitiv special cu trepied' pentru ridicarea acestuia în vederea transportării la poligonul de asanare al ISU Giurgiu sau 'se poate lua decizia explodării pe loc în cazul în care condiţiile de mediu înconjurător vor permite', în acest caz urmând a fi luate 'măsuri compensatorii', respectiv 'ridicarea unor maluri de pământ şi explodarea să fie controlată astfel încât suflul exploziei să fie dirijat spre digurile de pământ'.

La aproximativ 1,5 kilometri de şantierul unde a fost găsit proiectilul se află un cartier de blocuri ANL şi şoseaua care duce spre port. 

Pe acelaşi subiect

------------------------------------

O bombă de aviaţie, din cel de-al doilea război mondial, a fost descoperită în zona Portului Giurgiu. Florin Neguţ, reprezentantul ISU Giurgiu, a declarat că Jandarmeria a securizat perimetrul, iar vapoarele din zonă au fost îndepărtate din aria de pericol. 

"Prin 112 am fost anunțați că în zona Administrației Fluviale a Dunării, în timp ce o echipă de muncitori efectua lucrări de șantier, respectiv săpau niște șanțuri, a fost descoperit un proiectil de dimensiuni mari. 

Echipa de pirotehniști a ISU Giurgiu a evacuat zona, respectiv muncitorii de pe șantier și a constatat că este vorba de un proiectil de aviație de aproximativ 250 de kilograme din cel de-al Doilea Război Mondial", a declarat Neguț la Antena3.

Ştire în curs de actualire

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » BOMBĂ de aviaţie, de 250 de kilograme, descoperită în Portul Giurgiu. Zona a fost EVACUATĂ (VIDEO)