Antena Meniu Search
x

Cristi Borcea a fost pus în carantină, la Penitenciarul Spital Rahova

Cristian Borcea a ajuns la spital. Fostul acţionar de la Dinamo a fost dus într-o rezervă a Penitenciarului Spital Rahova, după ce a invocat istoricul său medical. Timp de trei săptămâni acesta se află în carantină fiind supus mai multor investigaţii medicale.

de Redactia Observator

la 21.02.2019, 08:11

Cristi Borcea
Cristi Borcea a ajuns la Penitenciarul Spital Rahova - Mediafax Foto via Hepta

Cristian Borcea a ajuns la spital. Fostul acţionar de la Dinamo a fost dus într-o rezervă a Penitenciarului Spital Rahova, după ce a invocat istoricul său medical. Timp de trei săptămâni acesta se află în carantină fiind supus mai multor investigaţii medicale, iar în urma acestora se va stabili modul în care afaceristul îşi va ispăşi pedeapsa.

Fostul acționar al echipei de fotbal Dinamo București Cristian Borcea a schimbat de câteva zile aglomerația din celula Penitenciarului Rahova - unde a fost încarcerat pe 8 februarie, cu liniștea unei rezerve a Penitenciarului Spital Rahova.

Borcea este, până la sfârșitul lunii februarie, în perioada de carantină de trei săptămâni prin care toți pușcăriașii trebuie să treacă obligatoriu în momentul în care ajung după gratii, pentru a fi supuși unor investigații medicale și a se stabili dacă execută pedeapsa în regim închis sau semideschis. 

Probleme cu inima

Pe acelaşi subiect

Deținutul Cristian Borcea a reușit să obțină transferul din celulă în închisoarea-spital Rahova invocând istoricul său medical - cardiopatie ischemică, bypass coronarian, hipertensiune arterială, intoxicație cu metale grele, insomnie, dislipidemie.

 Cererea lui de transfer nu a fost urmarea unei urgențe medicale, dar nici nu putea fi respinsă, pentru că trebuia să se stabilească dacă bolile de care suferă necesită menținerea lui în spitalul penitenciar pe durata detenției sau el poate să stea în celulă.

Nu e bolnav sau oricum nu e ceva grav. Deținutul a cerut să fie supus unor controale medicale. Doar se caută de boli, dar cum istoricul său medical este destul de încărcat, nimeni nu vrea să riște. Așa că i-a fost aprobat transferul la spital (Penitenciarul Spital Rahova, n.r.)", au declarat surse din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Borcea, cazat într-o rezervă de două locuri

 „Este internat într-o rezervă de doi, sub supravegherea medicilor. Mănâncă, doarme și se plimbă. Va sta acolo, în Secția de Chirurgie-Cardiologie, până când specialiștii vor interpreta rezultatele analizelor cerute și vor decide dacă se impune transferul său în închisoare", au adăugat sursele citate.

Cristian Borcea a fost condamnat, pe 7 februarie, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia, sub acuzația că a prejudiciat statul român cu aproximativ 28 de milioane de euro.

 Fostul acționar dinamovist s-a întors după gratii la doar șapte luni după ce fusese eliberat condiționat, pentru că executase patru ani și patru luni din pedeapsa de șase ani și patru luni primită în dosarul „Transferurilor de jucători". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Cristi Borcea a fost pus în carantină, la Penitenciarul Spital Rahova