Antena Meniu Search
x

Video Boris Johnson, omagiu după moartea Prințului Philip: "Un soţ devotat, un tată iubitor. Ni-l vom aminti prin tot ceea ce a făcut"

Premierul britanic Boris Johnson i-a adus un omagiu Prinţului Philip, imediat după anunţarea decesului acestuia, şi a prezentat condoleanţe Reginei Elizabeth a II-a şi Familiei Regale.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 09.04.2021, 15:33

Boris Johnson
Boris Johnson, premierul din Marea Britanie, a transmis un mesaj televizat după moartea Prințului Philip, 9 aprilie 2021 - Profimedia Images
  • Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 99 de ani, a anunţat vineri Palatul Buckingham. Ducele de Edinburgh a fost soțului reginei Elisabeta a II-a timp de 73 de ani și ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie.

"El a condus Familia Regală de-a lungul tuturor acestor ani, alături de Regină. Prin titlul său de Duce de Edinburgh, el a inspirat mii de tineri britanici în existenţa sa. Ni-l vom aminti prin tot ceea ce a făcut", a declarat Boris Johnson.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Era un soţ devotat cuplului său, un tată iubitor. La nunta lor de aur, Regina Elizabeth a spus că naţiunea are o datorie faţă de el, iar eu sunt sigur că este adevărat. Transmitem azi condoleanţele noastre Reginei Elisabeta, Majestatea Sa, şi întregii sale familii. Ca naţiune şi Regat, salutăm activitatea extraordinară a Prinţului Philip, Duce de Edinburgh", a declarat premierul conservator.

Mesajul Familiei Regale a României, după moartea prinţului Philip

Pe acelaşi subiect

Familia Regală a României amintește că Prinţul şi Regele Mihai, născuţi în același an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă.

"Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg. Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.

Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române. După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească. Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație", este mesajul transmis pe Facebook de Familia Regală a României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Boris Johnson, omagiu după moartea Prințului Philip: "Un soţ devotat, un tată iubitor. Ni-l vom aminti prin tot ceea ce a făcut"