Antena Meniu Search
x

Video Brazii de Crăciun au apărut deja în piețe și la magazinele de bricolaj. Ce prețuri au anul acesta

Se aud colinde şi începe să miroasă a brad. Deşi suntem abia la început de noiembrie, în multe magazine a venit Crăciunul. Au apărut deja decoraţiunile de sărbători şi brazii, dar şi scumpirile. Clienţii au devenit mai chibzuiţi şi spun că, anul acesta, vor intra în spiritul Crăciunului de criză.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 07.11.2021, 20:26

Vezi și

Mai este timp berechet până la Crăciun, mai bine de o lună şi jumătate, dar brazii din această curte au început deja să fie livraţi în toată ţara.

Sandra Staicu, manager companie brazi: ”Cei mai mulți brazi pe care îi cumpăra în perioada asta sunt brazii în ghiveci. Ca să reziste și după sărbători să-i poată planta”.

Madalina Chitac, reporter Observator: ”Acest brad este adus din Danemarca, are 1,60 m înălțime și costă 360 de lei. Dacă vreți ceva mai ieftin, puteți alege un astfel de brăduț la ghiveci, care are 80 de cm înălțime și costă 120 de lei.

Brazii artificiali au ajuns deja în magazine

Pe acelaşi subiect

Brazii naturali tăiaţi vor apărea spre final de noiembrie. Preţurile pornesc de la 70-80 de lei şi pot ajunge până la câteva mii de lei.

Sandra Staicu, manager companie brazi: ”Cei mai mulți oameni aleg brazii tăiați, de 175 cm și 200 cm, cei care intră în casă. Aceștia ajung la un preț de 120 de lei.

Cei care preferă brazii artificiali îi găsesc deja în magazinele de bricolaj.

Nicolae Dumitru, director adjunct magazin: ”La început de noiembrie ne ia febra Crăciunului. Cu toții ne bucuăm si asteptăm momentul acesta”.

Decorațiunile de Crăciun s-au scumpit cu aproape 40% față de anul trecut

Preţul pentru un brad artificial este în medie de 400 de lei. În funcţie de materialul din care este făcut şi de aspectul acestuia, poate depăşi chiar şi o mie de lei. Scumpirile se simt mai ales la decoraţiuni, cu aproape 40% faţă de anul trecut.

Mulţi clienţi spun că anul acesta vor fi mai cumpătaţi.

Scumpirile la brazii artificiali şi decoraţiunile de Crăciun vin pe fondul crizei din China. Nu mai există materie primă pentru confecţionarea produselor, iar timpul de livrare e acum de două ori mai mare faţă de perioada dinainte de pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Brazii de Crăciun au apărut deja în piețe și la magazinele de bricolaj. Ce prețuri au anul acesta