Video Brad de Crăciun în mijlocul toamnei. Unii oameni nu mai ţin cont de data din calendar şi s-au apucat să-şi împodobească casele
Spiritul Crăciunului face bine stării de spirit. Deşi mai sunt două luni până la marea sărbătoare, oamenii nu mai ţin cont de data din calendar şi s-au apucat să împodobească bradul şi casele. Fenomenul Crăciunului timpuriu a luat amploare în pandemie când oamenii caută motive de bucurie. Oricând şi cu orice preţ.
Nici nu a trecut bine Halloween-ul, că oamenii simt deja nevoia unei noi sărbători. Cum Crăciunul este abia peste două luni, mulţi n-au mai avut răbdare să aştepte data din calendar.
''Ne-am scos globurile, am scos moşii şi am aşezat puţin prin casă. Am împodobit bradul. Puţin mai multă bucurie zi de zi, iar în casa noastră, noi facem regulile. De ce să aşteptăm până la Crăciun?''
La fel a decis să facă şi Adele pentru băiatul ei, Davis. Cum niciodată nu e prea devreme pentru o atmosferă de bucurie, e gata deja să-l primească pe Moş Crăciun.
Adele Chirică, mamă: Dacă anul trecut, fiind în pandemie, am făcut bradul pe 1 Noiembrie, iată că anul acesta Davis nu a mai avut răbdare aşa că am făcut bradul în Octombrie. Sper să nu vină momentul în care o să fac bradul în August. Deşi, dacă îl va face pe fiul meu fericit, o voi face şi pe asta.
Pandemia a schimbat trendurile şi obiceiurile
Trendul Crăciunului timpuriu a devenit tot mai popular, odată cu pandemia.
Carmen Ioniţă, manager magazin decoraţiuni: Nici nu am apucat să desfacem fotocorner-ul de Halloween, că deja îl instalăm pe cel de Crăciun. Oamenii simt nevoia de ceva frumos, de o stare de bine şi cum putem să ne simţim bine dacă nu cu globuleţe, beculeţe, flori şi brazi.
Companiile au fost şi ele nerăbdătoare în aşteptarea lui Moş Crăciun şi au plasat deja primele comenzi. Cei care închiriază brazi gata ornaţi au stocul deja pregătit.
Radu Vastag, antreprenor: Nu îşi mai bat capul cu magazinele, timpul pierdut, cu ideile. Preţurile pornesc de la 750 de lei în sus şi se poate ajunge la foarte mult.
Inclusiv în magazinele de specialitate au început să se audă colinde, să apară globuleţele şi beteala. Doar brazii naturali sunt deocamdată mai greu de găsit.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰