Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Bronzul şi argintul pentru România, la o competiţie internaţională de astronomie. Cine sunt cei 5 elevi care visează să aducă acasă aurul, din China

Cu picioarele pe pământ şi cu ochii spre stele, aşa se recomandă un lot olimpic care a pus ţara noastră pe harta astronomiei internaţionale. Cinci elevi români au adus acasă medaliile de bronz şi argint câştigate în Grecia, la Olimpiada Internațională de Astronomie. După această reuşită, copiii muncesc zi de zi pentru a lua aurul în China, luna viitoare.

De Redactia Observator la 03.10.2023, 17:52
Vezi și

Ei sunt elevii români care au adus acasă trei medalii de argint și două de bronz după Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori. Un rezultat uriaş după o muncă la fel. Deşi, dacă îi întrebi pe ei, totul este despre pasiune. 

David, elev: De la olimpiada judeţeană din mai mă tot pregătesc, un efort continuu. Sunt unele zile în care lucrez mai puţin, în unele care lucram mai mult: 5 ore pe zi. Ieşeam cu telescopul noaptea şi stăteam până spre dimineaţă cu părinţii mei. 

Carmen Amorăriței, profesoară de fizică: David este un elev foarte timid, dar în momentele în care ştie, ridică mâna, acţioneaza şi rezolvă foarte bine problemele. Stă, gândeşte şi apoi acţionează. E foarte profund în ceea ce face. 

Pasiuni cultivate de la vârste fragede

Pe acelaşi subiect

Şi pentru Nicole, pasiunea pentru astronomie a pornit încă de mică, atunci când a primit de la părinţi un telescop de Crăciun. Pentru olimpiadă, a început pregătirile în urmă cu un an. Visul ei este să studieze în străinătate iar apoi să lucreze la NASA. 

Nicole, elevă: S-a pornit oarecum aceasta dorinta de a cunoaste ce se afla la infinit, pentru ca cunoscutul este finit, necunoscutul este infinit. Multe cunoştinţe din astronomie sunt abstracte. Pentru pregătirea pentru olimpiada internaţională au fost undeva la şase ore pe zi, mai ales că era vacanţa de vară. 

Petru Crăciun, profesor coordonator: A fost un rezultat frumos dupa multa munca. cu nopţi de observatie astronomice. Eu fac pregătiri hibrid. De exemplu, daca este cineva din ţară pasionat de astronomie, îl primim cu drag, totul gratuit, fără niciun cost si avem tablete grafice, tehnică performantă. 

Olimpicii români au acum un nou ţel: aurul la Olimpiada Internaţională de Astronomie din China. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Bronzul şi argintul pentru România, la o competiţie internaţională de astronomie. Cine sunt cei 5 elevi care visează să aducă acasă aurul, din China