Bucătarii din Râşnov s-au întrecut în faţa turiştilor
Bucătarii din Râşnov s-au întrecut ieri în faţa turiştilor. Toţi au preparat zup, un fel de tocăniţă tradiţională care se prepară doar în zona Râşnovului.
Bucătarii din Râşnov s-au întrecut ieri în faţa turiştilor. Toţi au preparat zup, un fel de tocăniţă tradiţională care se prepară doar în zona Râşnovului.
Atunci când mergeau oamenii la câmp nu-şi mai luau cu ei şi carne, doar legumele şi slănina. Slănina este principalul ingredient la zupul râşnovenesc tradiţional. Reţeta a fost modernizată pe parcursul anilor și slănina le-a făcut loc şi bucăţilor de carne.
Zupul cu carne de miel a avut mare succes la public. Rând pe rând, curioşii au năvălit cu lingurile de lemn să-şi ia porţia de zup.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰