Antena Meniu Search
x

Video Buchetul de 1 și 8 martie, mai scump anul acesta. Florile care au ajuns să coste și cu 40% mai mult: "Trebuie să luăm. Sunt femeile din viața noastră"

Soare din plin, vreme primăvăratică, mai lipsesc doar florile din peisaj. Câteva zile mai sunt până la luna martie. Luna feminităţii, în care ne sărbătorim nu doar pe noi înşine, dar şi pe mamele, fiicele şi prietenele noastre. Florile sunt deja pregătite în depozite, însă mare atenţe. Ori mai suplimentaţi bugetul, ori mai tăiaţi buchete de pe listă. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.02.2024, 19:57

Vezi și

Anul acesta, de 1 şi 8 martie, cele mai căutate flori sunt lalelele, zambilele şi freziile. Un fir se vinde în florării cu 7-8 lei.

Clara Mihociu, reporter Observator: Pentru că preţurile au crescut la flori, mulţi au ales să înlocuiască buchetul de acest gen cu mai multe de tipuri de flori în el, cu un astfel de buchet simplu cu şapte lalele. Acesta costă 50 de lei, în timp ce acest buchet costă 100 de lei. Iar pentru aranjamentele florale, cei care doresc să le cuumpere în continuare, trebuie să scoată din buzunare 150 de lei, mai mult cu 50 de lei faţă de anul trecut.

Florile aduse majoritar din Olanda sunt mai scumpe

Administratorii depozitelor spun ca au facut comenzi mai mici. Florile aduse majoritar din Olanda sunt cu 30 % mai scumpe când vine vorba de cele de primăvară și cu 40% în cazul trandafirilor.

Pe acelaşi subiect

Andrada Ungureanu, administrator depozit flori: Se caută tot mai mult florile mici, frezii lalele, astea care sunt mai ieftine, garoafe chiar, nu se mai caută florile scumpe - trandafirii, crinii, orhideea. Dacă florăriile nu comandă, clar că eu nu pot să comand mai mult decât aş putea vinde.

Adrian Ilienescu, producător zambile: Anul trecut am avut circa 16-17.000, anul acesta avem 26.000 de zambile şi 7000 de lalele.

În florării, prețul crește încă o dată cu sume între 2 şi 5 lei.

Andreea Stoica, designer floral: Încă sunt comenzi. Noi am micşorat comanda către depozite, ca marjă de eroare, pentru că nu vrem să rămânem cu stoc de flori şi atunci, prefer să vând tot, să rămân fără marfă pe toc, decât să rămân cu marfa în depozit.

Specialiştii estimează că vânzările de flori vor depăşi 30 de milioane de euro în perioada 1 - 8 martie

Pentru a se încadra în buget, designerii florali au început să înlocuiască în aranjamente florile scumpe cu flori mai accesibile.

Andreea Stoica, designer floral: Aranjamentele cu buget de 150-200 de lei de obicei sunt sunt din partea casei. Noi am ales să nu mai folosim atât de multă verdeaţă, pentru verdeaţa - deşi oamenii nu ştiu - este mai scumpă decât florile uneori, cum este eucaliptul. Şi atunci am ales să folosim flori, le punem mai aerisite să putem să păstrăm bugetul limitat al clientului.

Bărbat: Trebuie să luăm, pentru că 8 Martie este Ziua Femeii şi sunt femeile din viaţa noastră care le iubim şi trebuie să luăm!

Specialiştii estimează că vânzările de flori vor depăşi 30 de milioane de euro în perioada 1 - 8 martie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Buchetul de 1 și 8 martie, mai scump anul acesta. Florile care au ajuns să coste și cu 40% mai mult: "Trebuie să luăm. Sunt femeile din viața noastră"