Antena Meniu Search
x

Video Protest paşnic în faţa Ambasadei Rusiei de la Bucureşti, după moartea lui Aleksei Navalnîi. Zeci de oameni îi aduc un omagiu celui mai mare critic al lui Putin

Protest paşnic, cu flori şi lumânări, în faţa Ambasadei Rusiei de la Bucureşti, după moartea lui Aleksei Navalnîi.  Activistul rus a murit vineri într-o colonie penitenciară izolată, de dincolo de cercul Arctic, la vârsta de 47 de ani. Navalnîi a fost cea mai puternică voce a opoziției din Rusia, redusă la tăcere cu doar o lună înainte de alegerile organizate de regimul de la Kremlin. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 18.02.2024, 14:20

Vezi și

Oamenii au venit să îi aducă un ultim omagiu lui Alexei Navalnîi. Nu sunt doar români.

Chiar cetăţeni ruşi vorbesc cu admiraţie despre lupta pe care a avut-o Navanîi împotriva lui Vladimir Putin şi care spun că, tocmai, din cauza regimului de la Kremlin au ales să părăsească Rusia, în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Altar de flori şi lumânări în faţa Ambasadei Rusiei din Bucureşti

În faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti a fost creat un adevărat altar în memoria lui Alexei Navalnîi.

Pe acelaşi subiect

Sunt flori şi lumânări aprinse, lângă fotografiile cu opozantul rus. Până acum, la protestul care a început la ora 12.00, s-au adunat câteva zeci de oameni, însă organizatorii spun că se aşteaptă ca numărul lor să depăşească 200 până spre după-amiază.

Alexei Navalnîi, cel mai aprig opozant intern al președintelui rus Vladimir Putin, a căzut inconștient și a murit vineri după o plimbare în închisoare, unde își ispășea o pedeapsă de trei decenii, au declarat autoritățile. Un purtător de cuvânt al lui Alexei Navalnîi a confirmat sâmbătă că liderul opoziției ruse a murit şi a cerut ca trupul acestuia să fie predat imediat familiei sale.

Navalnîi a fost arestat în 2021. El ispășea o pedeapsă cumulată de peste 30 de ani pentru diferite infracțiuni despre care el a susținut că sunt înscenate cu scop politic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Protest paşnic în faţa Ambasadei Rusiei de la Bucureşti, după moartea lui Aleksei Navalnîi. Zeci de oameni îi aduc un omagiu celui mai mare critic al lui Putin