Antena Meniu Search
x

Video Bucureşteni buni de plată, după ce o placă uriaşă din beton s-a prăbuşit de la etajul 4 al unui bloc: "Putea să ne omoare"

Doar norocul a făcut să nu aibă loc o tragedie în faţa unui bloc din sectorul 5 al Capitalei. O bucată de beton, lungă de cinci metri şi înaltă de aproape un metru, s-a prăbuşit acum două săptămâni chiar în faţa imobilului. Din fericire, nimeni nu trecea pe lângă bloc în acel moment. Acum, locatarii strâng bani pentru a repara imobilul. Cum placa le-a destabilizat în cădere şi pe cele de lânga ea, oamenii dorm acum cu frica-n sân. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 10.09.2022, 09:47

Vezi și

O tragedie evitată la limită. Cu doar câteva ore înainte ca bucata masivă de beton să se desprindă de pe acoperişul blocului, oamenii din clădire au observat că aceasta a început să se încline. Au împrejmuit imediat zona cu ajutorul poliţiei, însă câţiva locatari ar fi rămas mai mult timp lângă bloc pentru a elibera zona. Bucata s-ar fi prăbuşit la doar câteva minute după ce aceştia au plecat. 

Placa din beton armat s-a prăbuşit de la etajul 4

"Structura care zace acum în faţa blocului are o lungime de aproximativ 5 metri şi o înălţime ceva mai mică de 1 metru. Ca să înţelegem cam cât de puternic a fost impactul este suficient să ne gândim la faptul că toată această placă este făcută din beton armat, şi a căzut de pe acoperişul unui bloc cu 4 etaje", spune Andre Rotaru, reporter Observator. 

"Când a căzut cum s-a auzit? Îngrozitor. Ziceai că e cutremur, ceva", povesteşte un locatar. "Putea să omoare nu o persoană. Două, trei". În zonă au fost puse zeci de afişe care îi avertizează pe trecători să ocolească imobilul. Mai ales că, atunci când a cedat, placa imensă de beton le-a destabilizat şi pe cele de lângă ea. "În continuarea bucăţii care a căzut mai sunt, a mai căzut acum câteva zile o bucată mai mică", mărturiseşte un martor.

Pe acelaşi subiect

Locatarii, buni de plată după ce au fost la un pas de tragedie

Locatarii spun că blocul din sectorul 5 a fost construit în anii '60 şi că ultimele lucrări la acoperiş, făcute acum câţiva ani, nu au scos la iveală probleme. Acum, sunt buni de plată. "În primul rând trebuie să plătim un inginer structurist care să facă o evaluare a daunelor şi un plan de reparaţii şi de abia după aceea să se ia legătura cu o firmă care să repare acolo", explică un locatar.

"La câteva ore după ce echipa Observator a filmat resturile de beton căzute pe asfalt, molozul a fost strâns din faţa blocului. Şi deşi nu se vede, riscul rămâne la fel de mare, asta pentru că în orice moment s-ar putea prăbuşi şi alte plăci de pe acoperiş", arată Alexandra Boboc, reporter Observator.

Administraţia a organizat o adunare generală şi a stabilit ca fiecare locatar să plătească 500 de lei pentru reparaţii. Până acum, s-ar fi strâns în jur de 12.000 de lei. Însă suma necesară pentru reparaţii ar putea fi mult mai mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Bucureşteni buni de plată, după ce o placă uriaşă din beton s-a prăbuşit de la etajul 4 al unui bloc: "Putea să ne omoare"