Antena Meniu Search
x

Video Un mall din Iaşi a pus limitatoare cu ţepi pentru şoferii care intră pe interzis. Care au fost rezultatele după o lună

Vremurile disperate cer măsuri disperate. Zicala se potrivește perfect în cazul unui centru comercial din Iași care a găsit o soluţie inedită pentru educarea şoferilor care blocau mereu zona. La ieşirea din parcare, au fost montate limitatoare de viteză cu ţepi care taie cauciucurile celor care intră pe sens interzis. Soluția s-a dovedit eficientă, doar că sistemul nu este omologat la noi în țară așa că țepii au fost blocați.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.09.2022, 20:24

Vezi și

''Aţi intrat pe interzis... Aveţi interzis acolo, aveţi interzis acolo...

Nu le-am văzut, nu am observat.'' 

Sătui de scuze şi în condiţiile în care prea mulţi ignorau cu seninătate indicatoarele rutiere, reprezentanţii centrului comercial din Iaşi au apelat la o soluţie mai agresivă: Limitatoare de viteză cu ţepi. 

Indicatoare cu accesul interzis au existat întotdeauna în zonă, însă, acestea nu i-au făcut pe şoferi să se oprească din a încălca legea. Aşa că au fost puse aceste limitatoare de viteză cu ţepi, care în scurt timp s-au arătat extrem de utile pentru că de la 10, 15 maşini care intrau pe interzis în fiecare zi, acum, sunt patru, cinci pe lună. 

Pe acelaşi subiect

''Cea mai bună idee a fost.

Intrau des şoferii?

Intrau, da.''

''Se bloca, multă lume venea pe partea aceasta şi se bloca. Totdeauna se bloca!''

Care au fost rezultatele după o lună

Aşa că mai mulţi şoferi care au vrut să scurteze drumul până la magazin cu câteva sute de metri n-au reuşit decât să-şi facă rost de un alt drum, doar că la service.

Constantin Olaru, Serv. Privat Sit. De Urgență: Le-au văzut, s-au uitat la ele, au trecut peste. Şi-au spart cauciucurile. Nu au fost reclamaţii, oamenii au înţeles, nu au fost recalcitranţi, au înţeles că au greşit.

''Românul nu înţelege decât de bici!

Românul cu forţa învaţă?

Doar atât, doar atât! Păcat.'' 

''Era foarte bine cu ţepi! Pentru că nu se respectă nimic în circulaţia noastră.'' 

După o lună cu ţepi, timp în care şoferii s-au reobişnuit să circule normal, conducerea centrului comercial a decis să blocheze limitatoarele. Sisteme similare sunt folosite cu succes de câţiva ani în țările din vestul Europei. În România însă nu sunt momentan omologate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un mall din Iaşi a pus limitatoare cu ţepi pentru şoferii care intră pe interzis. Care au fost rezultatele după o lună