Antena Meniu Search
x

Video Bucureşti, capitala cu cele mai puţine spaţii verzi. Suntem cu mult sub limita minimă impusă de OMS

Sufocați de betoane şi masini, suntem capitala cu cel mai puţin spaţiu verde. Vorbim de o suprafaţă de doar 7,1 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă sub limita minimă impusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 09.07.2021, 16:45

Vezi și

Bucureştenii se află la coada clasamentului cu doar 7,1 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor. Capitala noastră este urmată apoi de Lisabona cu 9,6 metri pătraţi şi de Zagreb cu 12,7 metri pătraţi. La polul opus se află Stockholm, unde fiecare locuitor are 41,6 metri pătraţi de spaţiu verde. Praga are 35,7 metri pătraţi, iar Dublin are 32,9 metri pătraţi.  

Şi anul trecut, în Bucureşti, cifrele erau mult sub cele impuse de lege. Mai exact, 8,89 de metri pătraţi pe cap de locuitor, când legal ar fi trebuit să fie o suprafaţă minimă de 26 de metri pătraţi. De altfel, în vara anului trecut Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru că nu avea un registru al spaţiilor verzi. Cu alte cuvinte, autorităţile din Bucureşti nu ştiau nici măcar câte spaţii verzi sunt în capitală.

În ultimii 25 de ani, suprafaţa spaţiilor verzi din Bucureşti a scăzut cu 7%. La nivel european, în schimb, a crescut cu 38%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Bucureşti, capitala cu cele mai puţine spaţii verzi. Suntem cu mult sub limita minimă impusă de OMS