Antena Meniu Search
x

Video Câine călcat intenţionat de o şoferiţă în Bistriţa-Năsăud. Animalul a fost lăsat în stradă agonizând

O şoferiţă din Bistriţa-Năsăud s-a ales cu dosar penal după ce a călcat intenţionat un câine care stătea pe stradă. Deşi putea să îl evite, femeia a trecut peste animal, pe care ulterior l-a lăsat acolo agonizând şi schelălăind de durere. Atenţie, urmează imagini cu puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 16.09.2022, 18:28

Vezi și

Vecinii au auzit animalul şi au sărit în ajutorul său. Căţelul a fost dus la veterinar şi nefiind al nimănui va rămâne în grija primăriei, informează reporterul Observator Alex Prunean. Imaginile au devenit virale, iar Poliţia Animalelor s-a autosesizat. Femeia a fost identificată şi va fi cercetată pentru rănirea cu intenţie a animalelor.

Căţelul călcat are doar cinci luni şi în urma incidentului s-a ales cu fractură de tibie. El este pe analgezice şi urmează să fie operat, după cum anunţă pe pagina de Facebook cei de la Adăpostul de câini Năsăud.

Ce spun poliţiştii

“În urma imaginilor postate pe o rețea de socializare, în care un câine este accidentat de un autoturism, pe raza orașului Năsăud, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat, încă de aseară. Au demarat verificările, precum și demersurile necesare pentru salvarea animalului.

Totdată, s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, infracțiune prevăzută de Legea 205 din 2004 privind protecția animalelor și pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Câinele rănit nu are microcip, însă a fost depistat, preluat și transportat pentru acordarea de îngrijiri medicale la un cabinet veterinar”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Câine călcat intenţionat de o şoferiţă în Bistriţa-Năsăud. Animalul a fost lăsat în stradă agonizând