Antena Meniu Search
x

Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată alături de un deputat PSD

Călin Popescu Tăriceanu ajunge din nou în faţa judecătorilor. Fostul preşedinte al Senatului a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale. În acelaşi dosar va fi judecat şi un deputat PSD. 

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 15.12.2020, 21:20

Vezi și
  • Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de abuz în serviciu şi de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale.
  • Călin Popescu Tăriceanu se declară nevinovat.

Călin Popescu Tăriceanu ar fi ignorat o decizie a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi acum o să fie judecat de ei. Mai precis, procurorii Parchetului General spun că fostul preşedinte al Senatului nu a făcut toate demersurile pentru a-l îndepărta din funcţia de senator PSD de Giurgiu pe Cristian Marciu. 

Şi Cristian Marciu o să fie judecat în acest dosar pentru uzurparea calităţii oficiale pentru că, deşi din 2015 a fost declarat incompatibil de judecători, a ocupat până în prezent funcţia de senator.

Călin Popescu Tăriceanu nu a ridicat această problemă în plenul Senatului şi nu a supus la vot vacantarea acelui post, spun procurorii.

Acesta a aflat de dosar chiar la începutul anului, de ziua lui. Spunea atunci că ar fi doar o manevră politică pentru că urmau alegerile parlamentare. 

Călin Popescu Tăriceanu nu a mai prins un loc în Parlamentul României

Iată că vestea vine la doar câteva zile după alegerile în care Călin Popescu Tăriceanu nu a mai prins un loc în Parlament. 

Tăriceanu susţine că este nevinovat şi că nu ar fi avut atribuţii pentru a-l îndepărta pe acel senator. 

Este a doua oară când Călin Popescu Tăriceanu ajunge în faţa judecătorilor. A mai fost judecat într-un dosar, pentru mărturie mincinoasă, însă acţiunea respectivă s-a încheiat cu o achitare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată alături de un deputat PSD