Antena Meniu Search
x

Video Călin Popescu Tăriceanu, urmărit oficial de DNA. Procurorii au pus sechestru pe bunuri în valoare de peste trei milioane de lei

DNA a anunţat oficial punerea sub urmărire penală a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, procurorii au dispus şi sechestru asigurator pe bunuri imobile în valoare de 3.204.640 lei.

de Monica Palade

la 15.01.2021, 19:37

Vezi și
  • Călin Popescu Tăriceanu, urmărit oficial de DNA
  • Procurorii au pus sechestru pe bunuri în valoare de peste trei milioane de lei
  • Ce acuzaţii i se aduc fostului preşedinte al Senatului
  • Tăriceanu se declară nevinovat
  • Iohannis a încuviinţat urmărirea penală cerută de DNA pentru Călin Popescu Tăriceanu

„Ca urmare a îndeplinirii condiţiilor legale şi constituţionale necesare pentru efectuarea urmăririi penale faţă de o persoană care, la data faptelor, deţinea funcţia de prim ministru, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită”, a transmis, vineri, DNA, într-un comunicat de presă.

Ce acuzaţii i se aduc fostului preşedinte al Senatului

Potrivit DNA, în calitate de prim ministru, suspectul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă.

„În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăţilor făcute de statul român către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, a mai DNA.

Tăriceanu se declară nevinovat

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a venit vineri, la DNA, iar la ieşire a afirmat că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul de luare de mită. „Tot acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate, aberante”, a declarat Tăriceanu, precizând că a cerut timp pentru studierea dosarului.

În urmă cu câteva zile, fostul premier scria pe pagina sa de Facebook că această redeschidere a dosarului este o dorință de răzbunare a președintelui Klaus Iohannis.

Iohannis a încuviinţat urmărirea penală cerută de DNA pentru Călin Popescu Tăriceanu

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală cerută de DNA pentru Călin Popescu Tăriceanu, urmând a se proceda conform legii, precizează Administraţia Prezidenţială. "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 13 ianuarie a.c., ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, în calitate de fost prim-ministru în perioada 29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, sub aspectul săvârșirii de către acesta a unei infracțiuni de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 6 și art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Călin Popescu Tăriceanu, urmărit oficial de DNA. Procurorii au pus sechestru pe bunuri în valoare de peste trei milioane de lei