Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Călugărul de la mănăstirea care interzice intrarea femeilor ar fi violat doi băieţi minori. Superiorii spun că e vorba de o "sminteală"

Un călugăr şi un îngrijitor de la Frăsinei, singura mănăstire din ţară care nu primeşte femei, au fost arestaţi şi acuzaţi că au violat doi fraţi de 10 şi 13 ani în chilii. Anchetatorii spun că îngrijitorul şi filma orgiile. Până la proces, călugărul nu mai are voie să slujească, iar mai marii lui spun că ''regretă sminteala''.

de Bogdan Dinu

la 20.02.2023 , 20:48

Grozăviile s-au petrecut luni în şir în curtea mănăstirii Frăsinei, în chilia călugărului Nicodim şi în alte încăperi, spun procurorii care îl anchetează. Cei doi băieţi au fost momiţi acolo cu un plan diabolic, adaugă investigatorii, care îl acuză şi pe îngrijitor de aceleaşi fapte: viol repetat şi corupere sexuală. 

Cei doi bărbaţi s-au împrietenit cu copiii la mănăstire. Erau ajutaţi de aceştia să vândă obiecte bisericeşti. Cu bani şi cadouri au reuşit să-l atragă pe unul dintre minori. Păcatele au avut loc mai apoi chiar în chiliile bisericii. 

Prima victimă a fost băiatul de 10 ani. Ajuns în chilia călugărului, a fost silit să se dezbrace şi a început calvarul pentru el. Totul era filmat - există dovezi în acest sens, spun surse din anchetă. Apoi a început iadul şi pentru fratele de 13 ani. Trei luni a durat chinul. Copiii au avut nevoie de aproape un an şi jumătate până să îşi adune curajul şi să îi mărturisească tatălui prin ce au trecut la mănăstire. Ceilalţi călugări îşi apără, însă, confratele.

Vezi și

Călugăr: Nicodim...L-a luat poliţia şi e la poliţie la Vâlcea. Noi nu credem niciunul că ar fi fost aşa ceva. 

Pe acelaşi subiect

Pr. Constantin Olariu, Arhiepiscopia Râmnicului: Sfânta Artiepiscopie a Râmnicului regretă sminteala creată şi implicaţiile morale ale acestui nefericit caz.

''(...) Este vorba despre o cruntă criză de vocație a unora care intră azi în monahism'', crede Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe.

Cum i-a blestemat Mitropolia Olteniei pe preoţii şi credincioşii de la biserica Mănăstirii Frăsinei

Mănăstirea Frăsinei a devenit cunoscută şi controversată în ianuarie. Este singura din ţară care interzice intrarea femeilor, tocmai pentru eliminarea ispitei trupeşti. Mitropolitul Olteniei a blestemat preoţii şi credincioşii care asistau la slujba din biserica ce aparţine de mănăstire pentru că acolo au voie şi enoriaşele. 

"Hotărâm în numele Sfintei Treimi ca de acum înainte și până la sfârșitul veacurilor, nimeni dintre monahi și cei hirotoniți, preoți sau diaconi, să nu mai coboare la această biserică. Cei care vor încălca această hotărâre sa cadă sub blestemul Sfântului Ierarh Calinic și sub blestemul nostru", se arată în documentul transmis de Mitropolia Olteniei.

Blestemul a fost scris şi la poarta bisericii.

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Călugărul de la mănăstirea care interzice intrarea femeilor ar fi violat doi băieţi minori. Superiorii spun că e vorba de o "sminteală"