Antena Meniu Search
x

Călugărul de la Mănăstirea Frăsinei, acuzat că a violat doi copii de 10 și 13 ani, arestat. Îi momea cu bani și cadouri ca să îi satisfacă plăcerile

Dezvăluiri de-a dreptul tulburătoare ies la iveală despre călugărul de la Mănăstirea Frăsinei, care a fost arestat pentru 30 de zile pentru viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală şi corupere sexuală.

de Monica Palade

la 20.02.2023, 11:14

Încă un copil, victima călugărului de la Mănăstirea Frăsinei. Băiatul de 13 ani primea bani pentru a întreține relații sexuale - Shutterstock

După ce copilul de 9/10 ani i-a povestit tatălui despre ce se întâmpla în chilia călugărului și ce îl punea acesta să facă în timp ce era filmat de un îngrijitor, care participa și el la partidele de amor, anchetatorii au descoperit că minorul nu era singura victimă. Un alt copil, de 13 ani, s-a aflat în aceeași situație. Pentru a-l determina să le satisfacă plăcerile bolnave, adolescentul era momit cu bani.

Potrivit procurorilor, actele sexuale s-ar fi desfășurat în perioada iulie - septembrie 2021. Cei doi copii îi ajutau pe bărbați să vândă obiecte bisericești, în schimbul cărora primeau bani și cadouri. A fost doar momeala pentru ce avea să urmeze pentru cei doi.

Ce spun procurorii

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea au dispus, la data de 14 februarie 2023, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală şi corupere sexuală (3 acte materiale), iar la data de 17 februarie 2023, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un alt inculpat (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol în formă continuată şi corupere sexuală în formă continuată.

Pe acelaşi subiect

La datele de 14.02.2023 şi 17.02.2023, cei doi inculpaţi (unul flind călugăr la Mănăstirea Frăsinei) au fost prezentaţi, separat, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rm. Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă, fiind emis pe numele inculpaţilor câte un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în vara anului 2021, în timp ce inculpaţii se aflau la Mânăstirea Frăsinei, de pe raza com. Muereasca, au dezvoltat relaţii de amiciţie cu 2 persoane vătămate, în vârstă de 10 şi 13 ani, cărora le remiteau diverse cadouri şi sume de bani, ca urnare a ajutorului acordat de aceştia la vânzarea unor obiecte bisericeşti, astfel că, în perioada iulie — septembrie 2021, inculpaţii au intreţinut în prezenţa minorului în vârstă de 10 ani, în mod repetat şi în diverse incăperi din incinta Mănăstirii Frăsinei, acte sexuale, iar în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, profitând de imposibilitatea minorului in vârstă de 10 ani, de a-şi exprima voinţa datorită vârstei fragede, l-au atras pe acesta, în diverse camere ale mănăstini şil-au determinat să intreţină, în mod repetat, acte sexuale orale cu inculpaţii.

Totodată, în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, inculpaţii, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani de a-şi exprima voinţa, l-au determinat pe acesta să asiste la intreţinerea de acte sexuale orale între cei doi inculpaţi precum şi să efectueze acte de natură sexuală ce au dus la satisfacţia sexuală a acestora. În aceeaşi perioadă, unul dintre inculpaţi, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 13 ani de a-şi exprima voinţa şi oferindu-i diverse sume de bani, l-a determinat pe acesta să suporte şi să efectueze acte sexuale pentru satisfacţia sexuală a inculpatului.

Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Rm. Vâlcea. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară in vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situaţie, să infrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Evenimente » Călugărul de la Mănăstirea Frăsinei, acuzat că a violat doi copii de 10 și 13 ani, arestat. Îi momea cu bani și cadouri ca să îi satisfacă plăcerile