Antena Meniu Search
x

Campioana "Observatorului"! Reporterul Sonia Simionov a câştigat Black Sea Cup

Atunci când nu transmite telespectatorilor Antenei 1 cele mai noi şi proaspete informaţii, Sonia Simionov, reporter Observator, se antrenează la biliard, marea ei pasiune

Atunci când nu transmite telespectatorilor Antenei 1 cele mai noi şi proaspete informaţii, Sonia Simionov, reporter Observator, se antrenează la biliard, marea ei pasiune.

Anul acesta ea a participat la turneul internaţional Black Sea Cup unde în clasamentul feminin a ieşit pe primul loc, iar în cel mixt s-a numărat printre cei mai buni 22 de jucători din sud estul Europei. Turneul Black Sea Cup, unul dintre cele mai mari concursuri de biliard din zonă, s-a desfăşurat la Constanţa, iar anul acesta la el s-au înscris 66 de concurenţi din 20 de ţări.

“Am început să joc biliard pentru distracţie când aveam cam 12 ani, lovind singură pe o masa destul de strâmbă si fără echilibru. În liceu, am cunoscut nişte profesionişti ai acestui sport şi de la ei am învătat să îmi perfecţionez jocul. Apoi, în facultate, am participat şi chiar am câştigat unele concursuri în Bucureşti. Patru ani am făcut pauză, dar întâmplarea a făcut să mă întâlnesc cu nişte jucători bine pozitionaţi în clasamentele naţionale şi internationale. Ei au considerat că sunt talentată si au tras de mine să mă reapuc de joc. Mă angajasem de ceva vreme în redacţia Observator, iar timpul meu pentru antrenamente s-a limitat. Cu nişte eforturi considerabile, în 2013 am câstigat locul 2 la Cupa Presei la Biliard şi alte trei concursuri importante, iar în noiembrie acelaşi an am devenit vice-campioană naţională. De aici şi până la următorul concurs Black Sea Cup n-a mai fost decât un pas”, spune cu multă pasiune Sonia.

Energică şi plină de vervă, Sonia recunoaşte că nu poate trăi fără ştiri şi emoţiile directului: “Îmi iubesc meseria. Chiar dacă nu aici mă vedeam în copilărie. Am vrut să fiu procuror, m-am licenţiat în drept penal şi am ajuns jurnalist :). Acum nu mă văd făcând altceva. Chiar dacă par foarte diferite - biliardul şi meseria de jurnalist- au multe în comun. Ambele ţin de concentrare. Un live se poate asemăna cu un joc. Pentru un direct reusit trebuie să culeg toate informaţiile şi să le ofer telespectatorilor cu logică şi coerenţă. O lovitură reuşita la biliard necesită calcule de unghiuri şi o poziţie corecta la masa pentru ca bila să intre în buzunarul ales. Deci pentru rezultate bune: maximum de concentrare si dedicare pentru ambele pasiuni ale mele”.

Cât despre următoarele planuri legate de sportul cu tacul, Sonia are planuri mari: “scopul meu este să câştig Campionatului Naţional de anul acesta. Va fi undeva în noiembrie, dar până atunci trebuie să mai trec de două etape de calificare. Dar nu e foarte greu. Şi, cine stie? Poate la anul particip la Euro-Tur, cel mai puternic turneu European la Biliard. Numai timp de antrenament să găsesc, pentru că la fiecare concurs (feminin sau mixt) eu mă "bat" cu jucători care se antreneaza 4-5 ore zilnic”, încheie reporterul Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Campioana "Observatorului"! Reporterul Sonia Simionov a câştigat Black Sea Cup