Antena Meniu Search
x

Video Canalizare construită pe bani europeni, coşmar pentru o comună din Galaţi. Mizeria deversează în grădini şi le distruge culturile

Într-o comună din Galaţi, sistemul de canalizare ce a fost făcut în urmă cu mai puţin de un an, pe bani europeni, deversează în culturile agricole ale localnicilor. Ba mai mult, vidanjele chemate să cureţe canalizarea deversează şi ele pe unde apucă, la marginea localităţii. Oamenii care s-au trezit cu dejecţiile în culturile agricole sau în grădină sunt extrem de revoltaţi. În tot acest timp, primarul se apără şi spune că la el nu a ajuns această problemă. 

de Adrian Obreja

la 28.06.2024 , 09:06

Din canalizarea care dă pe afară, direct pe marginea drumului. Așa se curăță mizeria în localitatea Cişmele, din județul Galați. Unii localnici s-au trezit cu dejecțiile în gradină sau pe culturile agricole.

Sistemul de canalizare se umple şi refulează aproape zilnic și, că sa mascheze asta, a fost băgată o conductă în pământ și totul de deversează direct aici, în lanul de lucernă. Tot ceea ce conductele nu pot prelua este mai apoi vidanjat de către o societate specializată şi deversat pe drum sau pe câmp.

Localnicii sunt terorizaţi

Vezi și

"Cultura e afectată, normal că e afectată, din cauză că dai dejecţii şi noi dăm la animale. Deci noi vrem să le hrănim bio şi ei ce ne pun? Dejecţii ne pun, infecţii pe ele. Din sistemul de canalizare apă-canal", spune Georgel Patache, localnic.

Localnicii care nu s-au trezit cu dejecțiile în grădină sau porumb au altă problemă. Nu mai pot suporta mirosul. Sistemul de canalizare a fost pus în funcţiune la sfârşitul anului 2023 şi construit pe fonduri europene. Primarul, aflat la al doilea mandat, susţine că la el nu a ajuns încă această problemă. Dar... urmează să verifice astăzi.

Garda de Mediu a fost sesizată. După ce vor stabili care sunt cei responsabili, vor fi aplicate amenzi cuprinse între 70 de mii şi 100 de mii de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Canalizare construită pe bani europeni, coşmar pentru o comună din Galaţi. Mizeria deversează în grădini şi le distruge culturile