Antena Meniu Search
x

Video "Când am ieşit aici, tata cu fraţii strigau: Ajutor, ajutor!" Și-a văzut părinții și frații arzând de vii în casa cuprinsă de flăcări, în Turda

Tragedie în Turda. Patru copii şi părinţii lor au murit într-un incendiu devastator care le-a cuprins locuinţa. Salvatorii au declanşat planul roşu de intervenţie dar nu au mai putut salva decât un băiat de 14 ani. A fost dus la spital, dar starea lui este critică. Autorităţile au început o anchetă pentru a stabili de unde a pornit focul. Vecinii nu exclud ca o mână criminală să fie în spatele nenorocirii. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 10.04.2022, 19:21

Vezi și

Martori: Oamenii sunt în casă! Mor oamenii!

Incendiul a avut loc într-un cartier de la marginea localităţii Turda, din judeţul Cluj. Şapte suflete trăiau în această locuinţă improvizată. Două camere şi un mic hol erau acasă pentru ei. Azi dimineaţă, când încă nu se crăpase de ziuă, încăperile s-au aprins dintr-o dată. Un foc puternic, extrem de violent a mistuit totul cu rapiditate. Băiatul cel mare al familiei, de 21 de ani, care locuia şi el aproape, cu soţia şi un bebeluş, a fost martorul nenorocirii.

Fratele copiilor morți: S-a trezit fiica mea. O alăpta pe fată şi a văzut o flacără mare.

A fugit imediat din casă. Momentele au fost şocante.

Pe acelaşi subiect

Fratele copiilor morți: Când am ieşit aici, tata cu fraţii strigau: Ajutor, ajutor!

N-a putut face nimic pentru părinții și frații săi

Disperat, tânărul a încercat să îi salveze, dar flăcări uriaşe se ridicau în jurul construcţiei.

Fratele copiilor morți: Eu m-am dus, am rupt poarta, dar nu mă puteam băga înăuntru absolut deloc. Am strigat la vecini, am aruncat apă cu găleţile. Am încercat cu furtunul. Dar mai tare venea flacăra.

Până să ajungă pompierii, vecinii au încercat să domolească vălvătaia dar fără succes.

Martori: Auzi cum fac tablele! Daţi cu un bolovan în uşă, măi! Oamenii ăia dorm, săracii!

Salvatorii au activat imediat planul roşu de intervenţie.

Andrei Biriș, purtător cuvânt ISU Cluj: La faţa locului s-au deplasat 3 autospeciale pentru stins incendiu, precum şi ambulanţe SMURD, SAJ şi transport victime multiple.

A început o misiune contracronometru pentru salvarea oamenilor prinşi în capcana flăcărilor. Pompierii au reuşit să-i scoată şi au început să-i resusciteze. Pentru părinţi şi patru dintre copii n-au mai avut ce să facă. Singurul supravieţuitor este un băiat de 14 ani. Adolescentul a ajuns în stare gravă la spital. Iar medicii se chinuie să-l ţină în viaţă.

Daniela Dreghiciu- purtător cuvânt Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Cluj: Copilul este în stare critică. Este în comă, intubat.

Deşi trăiau de pe o zi pe alta, vecinii spun că oamenii erau muncitori şi se străduiau să le ofere o viaţă mai bună copiilor.

Vecini: - Nişte oameni modeşti, munceau foarte mult. Copiii mergeau la şcoală, erau îngrijiţi.

- Erau nişte oameni săraci care îşi câştigau pâinea mergând după fiare, cartoane. Erau nişte oameni liniştiţi.

Oamenii care locuiesc în apropiere iau în calcul inclusiv ca cineva să fi pus focul intenţionat.

Fratele copiilor morți: Eu spun că le-a dat cineva foc.

- Aveau duşmani?

 - Da, probabil.

Martor: Aici a fost o mână criminală.

Primarul din oraş spune că familia ar fi primit o locuinţă socială, însă ar fi refuzat orice ajutor din partea autorităţilor şi ar fi hotărât să stea în locuinţa improvizată. Pe de altă parte, un deputat din partida Romilor Pro-Europa spune că va da în judecată municipalitatea pentru că a abandonat familiile sărace, care astfel au fost nevoite să se descurce aşa cum au putut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » "Când am ieşit aici, tata cu fraţii strigau: Ajutor, ajutor!" Și-a văzut părinții și frații arzând de vii în casa cuprinsă de flăcări, în Turda