Antena Meniu Search
x

Când ar putea avea loc festivalurile Electric Castle, Untold și Neversea? Anunțul premierului Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a precizat, joi, că evnimentele mari, cu mult public, nu vor putea fi organizate chiar de la 1 iunie, ci mai degrabă după 1 august. Întrebat despre organizarea Neversea şi Untold, premierul a afirmat: ”Eu aşa sper şi eu aşa vreau”.

de Redactia Observator

la 06.05.2021, 12:36

Festival Electric Castle
Festival Electric Castle - Mediafax Foto / Dan Horia Tautan
  • Măsurile de relaxare pe care premierul le are în vedere pentru 1 iunie

Florin Cîţu a fost întrebat, joi, la Constanţa, dacă Neversea şi Untold vor putea ava loc în acest an şi a afirmat: ”Eu aşa sper şi eu aşa vreau, dar ele nu cred că pot avea loc de la 1 iunie, cred că este vorba despre o fază ulterioară. Când vorbim despre aceste evenimente mari ar trebui să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august”.

Premierul Florin Cîțu a anunţat două etape de relaxare a măsurilor anti-COVID - prima etapă de la 1 iunie, a doua etapă de la 1 august. Acesta a mai adăugat că de la 1 iunie se renunță la mască, pe plajă, dar cu condiția respectării distanțării fizice între șezlonguri. 

Măsurile de relaxare pe care premierul le are în vedere pentru 1 iunie

Premierul României, Florin Cîțu, a precizat, marți, că se gândeşte la câteva măsuri de relaxare pentru 1 iunie, dacă se atinge cifra de 5 milioane de persoane vaccinate anti-Covid. De asemenea, premierul a precizat şi data la care s-a gândit pentru renunţarea la purtarea măştii în public.

Pe acelaşi subiect

"Ne gândim pentru sezonul estival, este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, fără mască în drumeţie, la munte, dar putem să vorbim despre facilităţi pentru persoanele vaccinate. Putem să vorbim de restaurante, care pot să ajungă la o capacitate de 100% cu persoane vaccinate la interior. Sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% cu persoane vaccinate, evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe.

Deocamdată nu se poate vorbi despre renunţarea la purtarea măştii în oraşe. Aşteptăm 1 august pentru acest lucru, depinde cum se mişcă lucrurile. Aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţatul măştii. Aţi văzut că în Israel s-a renunţat la purtatul măştii după 60% şi aşa ne gândim şi noi", a precizat Cîţu.

De asemenea, șeful Executivului a adăugat că a mai propus ca în toate birourile în care persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19 să nu mai fie purtată masca de protecţie, măsură care ar putea fi aplicată de la 1 iunie, iar evenimente private să poată fi organizate doar cu persoane vaccinate, începând tot cu 1 iunie. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, referitor la ideea ca în birourile unde toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte masca de protecţie, că s-a convenit ca persoanelor vaccinate să li se permită "mai multă libertate".

Reamintim că premierul Cîţu a condiţionat măsurile de relaxare de la 1 iunie cu atingerea numărului de 5 milioane de persoane vaccinate în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Când ar putea avea loc festivalurile Electric Castle, Untold și Neversea? Anunțul premierului Florin Cîțu