Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîțu are în vedere propuneri de avantaje pentru cei imunizați: "Dacă Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că şi pentru noi este ok"

Întrebat, după ședința de Guvern de astăzi, dacă nu este vorba despre discriminare să se facă facilități pentru persoanele vaccinate, cum ar fi accesul în restaurante, premierul Florin Cîțu a declarat că la acest moment sunt doar propuneri care se discută cu toate ministerele competente. Cu toate acestea, prim-ministrul a adus în discuție modelul Germaniei, care oferă beneficii pentru cei imunizați.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.05.2021, 10:43

Vezi și
  • Premierul Florin Cîțu va lua o decizie în perioada următoare cu privire la avantajele și beneficiile pentru persoanele vaccinate, în contextul în care mai multe țări europene recurg la stimulente în încercarea de a crește ritmul de vaccinare

”Eu am spus cum aş vedea eu lucrurile şi acestea sunt propunerile. Există un mod de a motiva populaţia, fiecare ţară are propriul mod de a motiva populaţia. Dacă Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că şi pentru noi este ok. Este singura soluţie pentru a scăpa de pandemie”, a declarat premierul.

Observator a transmis în direct declarațiile premierului Florin Cîțu, făcute după ședința de Guvern de miercuri, 5 mai:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul Florin Cîţu a anunţat, astăzi, că dacă se atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane. Premierul a a anunțat şi facilităţi pentru cei vaccinaţi, respectiv faptul că restaurantele ar putea funcţiona la 100% din capacitate.

În cazul în care țintele de vaccinare nu vor fi reduse, restricțiile vor rămâne în vigoare. "Exact, nu le vom ridica, vom merge mai departe, așa cum este acum. Dar eu nu cred, eu cred ca dorința noastră, a românilor, este mai mare și vom reveni la normalitate", a explicat premierul Cîțu, întrebat dacă are un plan de rezervă.

România va dona alte 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova și Ucrainei

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat miercuri un proiect de hotărâre pentru a dona alte 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova. Şeful Executivului a adăugat că au fost pregătite detaliile pentru a dona 100.000 de doze de vaccin şi în Ucraina.

"În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat un proiect de hotărâre prin care donăm încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Republicii Moldova şi am pregătit şi detaliile pentru a dona 100.000 doze de vaccin în Ucraina. Începând de săptămâna aceasta, cred că mai era doar o semnătură, dar putem să vindem doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova, 200.000 de doze lunar cu Republica Moldova", a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

Pe 17 aprilie, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că o nouă tranşă, de 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca a fost transportată în Republica Moldova, ca ajutor umanitar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu are în vedere propuneri de avantaje pentru cei imunizați: "Dacă Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că şi pentru noi este ok"