Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Când vor putea conduce șoferii pe jumătate din Autostrada Moldovei. 130 de kilometri vor fi dați curând în circulație

Noi promisiuni de pe şantierul celei mai aşteptate autostrăzi din România. Şoferii vor putea merge, până la finalul anului, pe aproape jumătate din Autostrada Moldovei. 130 de kilometri între Ploieşti şi Focşani vor fi daţi curând în circulaţie, spun autorităţile.  

de Redactia Observator

la 18.10.2024 , 21:18

Premierul şi ministrul Transporturilor au inspectat, din nou, astăzi, şantierul Autostrăzii Moldovei. Şi s-au declarat mulţumiţi de ce au văzut. 

"Din discuțiile avute cu domnul ministru și cu constructorul, anul acesta se vor da în folosință 84,6 kilometru de la Buzău la Focșani și mai sunt cele două loturi, dintre Ploiești și Pietroasele, aproape încă 50 de kilometri", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

130 din cei 320 de kilometri cât va avea Autostrada Moldovei vor fi inaunguraţi până la sfârşitul anului, cu aproape o jumătate de an mai devreme. 

Vezi și

"În jurul datei de 1 noiembrie se dă în circulație lotul de lângă Focșani, lotul 4, acea cocoașă, cum este știută. După o săptămână vom da în circulație loturile 1 și 2. După încă o săptămână venim din nou aici și dăm drumul la lotul 3. Termenele pe loturile 1 și 4 să știți că sunt în mai 2025 și termenele pe loturile 2 și 3 sunt decembrie 2025. Deci vorbim de devansare pe două dintre loturi cu un an, pe celelalte două cu 6 luni", a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Pe acelaşi subiect

Specialiştii în infrastructură nu cred, însă, în termenele avansate de politicieni

"Totul este la limită şi promisiunile sunt peste limită. Lotul doi din Ploieşti-Buzău nu are nicio şansă anul ăsta. În niciun caz de 1 decembrie, că după 1 decembrie nici iarba nu o să crească. Acest lot, întâi(n.r. din sectiunea Buzău-Focşani n.r.) capătul buzonian al A7, nu poate să fie deschis în noiembrie, pentru ca podul peste Buzău este în continuare la nivel grinzi, predale. Nu o să fie gata anul ăsta", a spus Ionuț Ciurea, de la Pro Infrastructura.

"La anul se vor da în circulație și loturile înspre Nord până spre Pașcani. E un lucru important", a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Autostrada Moldovei costă 18 miliarde de lei, este finanţată din fonduri europene şi va prelua o parte din traficul de pe E85, supranumit "Drumul morţii". 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » Când vor putea conduce șoferii pe jumătate din Autostrada Moldovei. 130 de kilometri vor fi dați curând în circulație