Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce drumuri de mare viteză se deschid până la 1 ianuarie 2024. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu: "Lucrurile merg foarte bine"

Visul Olteniei de a circula pe autostradă până la Bucureşti se îndeplineşte până la sfârşitul anului. Ministrul Transporturilor susţine că lucrările la Drumul Expres Craiova - Pitești sunt aproape finalizate. Din luna noiembrie șoferii vor putea folosi deja sectorul Colonești - Albota, care are 20 de kilometri. Şi un tronson din celebra autostradă Sibiu - Pitești va fi gata până la 31 decembrie.

de Diana Severin

la 17.10.2024 , 21:09

Lucrările la Drumul Expres Craiova - Pitești au intrat pe ultima sută de metri. O parte din lotul 4 va fi dat în folosinţă de luna viitoare. Este vorba de 20 de kilometri, un drum care leagă Coloneşti de Albota.  

"Undeva între 15 și 20 noiembrie se vor da pe lotul 4 în circulație primii 20 de kilometri. De la kilometrul 88, unde se termină acum, până la 108, urmând ca diferența de la Albota până la A1, pe acolo bretele, să fie terminată pe finalul anului. Pe toate cele trei loturi de autostradă lucrurile merg foarte bine", a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Şi tronsonul 1 al drumului expres Craiova-Pitești, pe care au fost probleme de-a lungul timpului, e aproape gata

Vezi și

Stadiul lucrărilor pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova-Pitești este de 92 la sută, fiind vorba de cel mai scurt segment de șosea. Doar 17 kilometri, dar cu cele mai mari întârzieri, de aproape 5 ani. Potrivit autorităților, drumul va fi deschis în luna noiembrie

Pe acelaşi subiect

"Suntem în faza în care lucrăm elementele de siguranță ale circulației: gardul de protecție, parapetul, marcajul orizontal și semnalizarea verticală. Va fi pus în circulație cu 6 luni înainte de termenul actual", a declarat Sorin Scarlat, manager de proiect.

Chiar dacă ministrul Sorin Grindeanu a făcut marele anunţ, oamenii sunt sceptici. 

Drumul Expres Craiova - Pitești va avea 121 de kilometri

"Până la final de an vom circula pe drum expres până la Pitești, apoi pe autostradă până la București", a spus Olguța Vasilescu, primar Craiova.

"Începând cu anul viitor, putem să spunem că orașul Craiova este legat de Capitală și sperăm, în viitor, și de Portul Constanța", a declarat Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj.

În primăvara anului viitor şi pasajul peste A1 va fi gata, iar lucrările pe tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești vor fi terminate la sfârşitul lui 2025. 

"Am fost pe două șantiere, pe lotul 5 de la Pitești, la Curtea de Argeș. Din celebra autostradă Pitești-Sibiu, data de finalizare a acelui tronson este la finalul anului 2025. În această toamnă, undeva în jurul datei de 1 decembrie, vom deschide circulației, cu aproape un an mai devreme, primii 16 kilometri de autostradă spre Curtea de Argeș, urmând ca diferența să fie gata în primăvară", a declarat Sorin Grindeanu.

Autostrada A1 Sibiu - Pitești are o lungime totală de 122 km şi este împărțită în cinci secțiuni. Primul lot care leagă Sibiu de Boița a fost dat în folosinţă în decembrie 2022.

Diana Severin Like

Îmi place să descopăr și să cunosc oameni, istorii și locuri. Fiecare poveste mă inspiră, iar curiozitatea este cea care mă motivează să merg mai departe.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Ce drumuri de mare viteză se deschid până la 1 ianuarie 2024. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu: "Lucrurile merg foarte bine"