Antena Meniu Search
x

Când vor sosi primele drone Bayraktar în România. Armata Română înfiinţează un batalion special la Timişoara

Armata Română înfiinţează un batalion de drone militare la Timişoara. Sistemele Bayraktar au devenit cunoscute de la începutul războiului din Ucraina.    

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 07.03.2024, 10:51

Vezi și

Aceste drone sunt atât de importante deoarece şi-au arătat eficienţa, apoi au intrat şi în mentalul public, după începerea conflictului din Ucraina şi au lovit cu succes ţinte aflate pe toată lungimea de 900 de km a frontului. 

În 2022, MApN a cerut Parlamentului aprobarea pentru achiziţia destinată forţelor terestre române a trei sisteme Bayraktar, de câte şase aeroave fără pilot, în valoare de 300 de milioane de dolari. 

Batalionul 184 Senzori și Apărare Antiaeriană de la Timișoara, care va operaționaliza aceste sisteme, este în plin proces de recrutare și de pregătire pentru recepţia aeronavelor. De asemenea se dezvoltă şi infrastructura necesară, care va fi compatibilă şi pentru sistemele Watchkeeper, care vor intra, de asemenea, în dotarea batalionului.

Militarii care sunt angajaţi la Bayraktar se află acum la un curs de pregătire în Turcia, care se va încheia în iunie. Atunci va ajuge la Timişoara şi primul sistem. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Când vor sosi primele drone Bayraktar în România. Armata Română înfiinţează un batalion special la Timişoara