Antena Meniu Search
x

Video Care este cel mai periculos loc din România. Zona le dă fiori localnicilor

Spune-mi în ce oraş stai ca să-ţi spun cât eşti de în siguranţă! Braşovul deschide topul. Calmul ardelenilor pare să fie motivul pentru care cine alege oraşul de sub Tîmpa, scapă de griji. La coadă e Brăila, oraşul de pe malul Dunării cunoscut pentru răfuielile violente. Bucureştiul nu stă rău, dar se putea şi mai bine. Studiul a fost făcut pe baza percepției locuitorilor asupra siguranței.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 23.06.2024 , 19:45

Pe o scară de la 1 la 100, Braşov ia premiul cel mare la nivel de siguranţă. E urmat de Oradea, Cluj Napoca şi Sibiu. Motivul? "Oraşele din ardeal sunt locuite de oameni care sunt cu un calm aparte", explică Dan Antonescu, expert criminalist.

Mai la sud-est, lucrurile par să se precipite, arată studiul. La capitolul siguranță, Brăila este la coada clasamentului, pe penultimul loc. De altfel, zona "Calea Galați" este considerată și cea mai periculoasă din țară. Iar în orașul vecin, Galați, cei mai nemulțumiți sunt, așa cum arată studiul, locuitorii din Micro 40. 

"La Brăila a rămas mai mult legenda, e adevărat că sunt situaţii în care violenţa e prezentă destul de des dar nu cu cazuri foarte grave", adaugă Dan Antonescu.

Vezi și

Ce nivel de siguranță are Capitala

Pe acelaşi subiect

Nici în Deva, Slobozia şi Tulcea nu e aşa sigur cred românii care au participat la studiu. La nivel de siguranţă, Capitala ocupă abia locul 21. Cele mai evitate cartiere sunt Obor Colentina şi Ferentari de departe, însă Gara de Nord le întrece pe toate și este considerată cea mai periculoasă zonă din Bucureşti.

"Se ştie din totdeauna, e poarta feroviară a Bucureştiului sunt foarte mulți cei care s-au aciuat în zonă, oamenii străzii sunt acolo. Ori dacă mai vorbim şi de infractorii voiajori care fură după şi pleacă din oraş e clar e o zonă rău famată", mai spune Dan Antonescu.

Cei care stau în Capitală mai pun câteva zone pe listă: "Prin centru noaptea, not so safe, pe zi e ok mai peste tot dar noaptea nu aş merge prin parcuri sau zonele centrale".

Nordul Capitalei și zona Văcărești, cele mai sigure

La polul opus sunt cartierele din nordul Bucureştiului şi zona Văcăreşti. "Aici vorbim despre stabilitatea celor care locuiesc acolo, spre deosebire de Colentina unde găsim foarte mulţi oameni care stau în gazdă pentru că şi-au găsi de lucru", adaugă Dan Antonescu.

"Analizând datele din 2024 versus 2023 observăm îmbunătăţiri în rândul percepţiei despre siguranţă în Craiova: plus 3,1 puncte şi în Bucureşti: plus 1,1 puncte", explică Monica Dudău, reprezentant platformă online.

Topul celor mai sigure oraşe şi cartiere a fost stabilit pe bază de chestionar la care au răspuns peste 90.000 de oameni din toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Evenimente » Care este cel mai periculos loc din România. Zona le dă fiori localnicilor