Antena Meniu Search
x

Video Care este semnificația zilei de 15 martie, una dintre cele mai importante sărbători a maghiarilor de pretutindeni

Comunităţile maghiare din toată lumea sunt astăzi în sărbătoare. După doi ani în care pandemia a impus restricţii inclusiv pentru evenimentele tradiţionale de ziua maghiarilor de pretutindeni, etnicii din ţara noastră organizează parade şi evenimente culturale în mai multe judeţe din ţara noastră.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.03.2022, 14:43

Vezi și

Este una dintre cele mai importante sărbători din viața comunității maghiare, este o zi care comemorează începutul Revoluției maghiare de la 1848, mai precis, momentul în care locuitorii din Buda și din Pesta au ieșit în stradă pentru a exprima voința lor legată de independență. 

A fost și momentul în care a fost formulată și citită o proclamație în 12 puncte intitulată "Ce dorește națiunea maghiră".

Astăzi sunt organizate evenimente laice și religioase, în Bihor, în Satu Mare, Mureș Harghita, Covasna sau Brașov. În Covasna s-a organizat o manifestare amplă, o paradă a comunităților maghiare din jurul orașului Târgu Secuiesc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Care este semnificația zilei de 15 martie, una dintre cele mai importante sărbători a maghiarilor de pretutindeni