Antena Meniu Search
x

Care este starea elevelor scoase de sub dărâmături, după ce peretele internatului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, luni după-amiază. Trei eleve au fost scoase de sub dărâmături, pentru una dintre acestea fiind făcute manevre de resuscitare. Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. O a patra victimă a fost scoasă inconştientă şi predată echipajelor medicale, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 19.12.2023, 08:19

Vezi și

O fată de 17 ani a fost scoasă de sub dărâmături, conştientă, şi este în afara oricărui pericol. O altă victimă, în vârstă de 16 ani, a fost scoasă în stare de semi-conştienţă, şi este în afara oricărui pericol. A treia victimă este în comă, respiră cu ajuorul aparatelor, a fost resuscitată la locul incidentului. 

Pentru David, ultima victimă rămasă sub dărâmături, agonia a fost cea mai mare. Pe aproape tot parcursul operaţiunii de salvare acesta a fost conştient şi a comunicat cu pompierii, însă în momentul în care a fost scos dintre betoane, băiatul şi-a pierdut cunoştinţa. Medicii însă nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. 

La internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc era emisă o autorizaţie de construcţie din partea primăriei municipiului Odorheiu Secuiesc, o autorizaţie pentru construirea unui gard şi pentru lucrări la instalaţiile de alimentare cu apă şi canalizare.

Această autorizaţie prevedea că firma din Odorheiu Secuiesc nu are voie să sape mai aproape de 2.20m mai aproape de fundaţia clădirii, lucru care a fost încălcat. Săpătura merge până în fundaţia clădirii, la o adâncime care depăşeşte 2 metri, în dreptul zonei unde s-a surpat corpul de clădire. Poliţia Harghita face cercetări pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Care este starea elevelor scoase de sub dărâmături, după ce peretele internatului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit. Poliţiştii au deschis o anchetă