Antena Meniu Search
x

Video Care sunt șansele ca norul toxic din Ucraina să ajungă peste România. Pericolul i-a făcut pe oameni să se gândească la cum să se protejeze

Vine sau nu vine norul toxic din Ucraina? Observator face lumină în problema care a stârnit panica toată ziua. Am vorbit cu specialistii și am pus toate întrebările zilei. Salvarea pentru noi vine tocmai din vântul puternic: norul care a ajuns în alte ţări, la noi ar putea fi risipit.

de Redactia Observator

la 22.03.2022, 20:26

Vezi și

Calculele matematice arată că pătura toxică ar putea ajunge în România zilele următoare.

Lorand Fulop, președinte ANMP: ”Nu ştim mâine-poimâine ce va fi. Chiar şi dacă vine spre România, vântul schimbă concentraţia şi până ajunge la noi poate să fie sub 1 mg”

Autoritățile reacționează la informațiile privind norul toxic din Ucraina

Concentraţia de monoxid de carbon nu ar pune în pericol sănătatea oamenilor.

Pe acelaşi subiect

Barna Tanczos, ministrul Mediului: ”În momentul de față nu există din estimările noastre pericol iminent pentru ziua de astăzi. Norul de fum cu siguranță există în anumite zone din Ucraina și tocmai de aceea trebuie să vedem în ce direcție se deplasează masele de aer”.

De la Guvern, au venit şi lămuririle. Prima dată, de la DSU, pe Facebook, pentru că astăzi au circulat mai multe mesaje de alarmare pe grupurile de Whatsapp. ”Conform datelor furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus, pe parcursul zilei de astăzi și mâine, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate” se arată în comunicatul DSU.

Vântul puternic din aceste zile ar dispersa norul

Posibilitatea ca norul încărcat cu monoxid de carbon să ajungă şi în România i-a făcut pe oameni să se gândească la cum să se protejeze.

Femeie: ”Mască și în casă, geamurile închise și cam atât, altceva nu putem face”.

Bărbat: ”Copiii mai mult în casă, bătrânii mai mult în casă, folosirea măștii”.

Până acum, măsurătorile arată că la niciun indicator nu s-au înregistrat creşteri semnificative pe teritoriul ţării noastre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Care sunt șansele ca norul toxic din Ucraina să ajungă peste România. Pericolul i-a făcut pe oameni să se gândească la cum să se protejeze