Antena Meniu Search
x

Video Nor toxic deasupra estului Europei, generat de exploziile de proiectile și de muniție din Ucraina. Ce riscuri sunt să ajungă şi în România

În vreme ce mulţi privesc cu îngrijorare situaţia de la Cernobîl sau se tem de un atac nuclear, un alt pericol ar pluti în aer. Mai multe ONG-uri din ţara noastră atrag atenţia că războiul ar putea provoca poluarea aerului, inclusiv în România. 

de Angela Bertea

la 18.03.2022, 13:47

Vezi și

Niveluri mai ridicate de poluare s-au înregistrat deja de mai multe zile în partea de est a Europei. Este o situaţie pe care o indică inclusiv Agenţia Europeană a Mediului. Mai multe ipoteze sunt luate în calcul în acest sens. Printre ele, se numără şi războiul din Ucraina. Asta susţin mai mulţi specialişti şi ONG-uri care pun compuşii chimici prezenţi în aer pe seama exploziilor de proiectile şi de muniţie din timpul conflictului de la graniţa noastră. 

De altfel, în imaginile publicate de NASA se observă un nor care ar veni dinspre Ucraina şi s-ar extinde către mai multe ţări din Europa. 

Cel puţin deocamdată, România nu va fi grav afectată de prezența norului toxic. În orice caz, urmează ca specialiştii de mediu de la noi să analizeze această situaţie şi să vină şi cu rezultate concrete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Nor toxic deasupra estului Europei, generat de exploziile de proiectile și de muniție din Ucraina. Ce riscuri sunt să ajungă şi în România