Antena Meniu Search
x

Video Casa de vis în care locuiește Alexandru. Are inclusiv un frigider care îi face lista de cumpărături: "Îţi spune: amesteci aia, aia"

Casele se încarcă de la soare, roboţii udă florile şi tund gazonul, iar frigidere te anunţă când se termină berea. Aşa arată locuinţele viitorului, care câştigă teren în România, fie că vorbim despre case sustenabile sau inteligente. Sunt mai scumpe cu zeci sau sute de mii de euro faţă de locuinţele clasice, iar investiţia se amortizează în foarte mulţi ani. 

de Redactia Observator

la 30.09.2023, 19:52

Vezi și

Inteligenţă, intuiţie, memorie. Sunt calităţi pe care le au, de obicei, oamenii. De câţiva ani, le au şi casele. Alexandru Pădure e inginer, specialist în sisteme inteligente pentru locuinţe. El însuşi locuieşte într-o casă unde tehnologia e la ea acasă.

Alexandru Pădure: Acum şi roboţii de curăţenie şi litiera pisicii pot fi tehnologizate.

Inteligenţa artificială a pătruns deja în casele românilor

Inteligenţa artificială a pătruns deja în casele românilor: una din 10 locuinţe are cel puţin un sistem cu tehnologie smart. De la camere de supraveghere inteligente, lumini sau jaluzele care se închid la simpla comandă vocală, până la sisteme care ştiu când să ude florile şi frigidere care-ţi fac lista de cumpărături.

Alexandru Pădure: Are o cameră inteligentă în frigider şi cu AI, cu funcţiile AI de Artificial Inteligence el vede exact ce ai în frigider. Poate să vadă şi brandul berii pe care îl ai. Se poate asigura că toate ingredientele necesare să prepari sarmale, de exemplu, le ai în frigider.

Alexandru Pădure: Aici poţi să-i spui ce ai în frigider şi el. Îţi calculează o reţetă! Îţi dă o reţetă, exact! El poate să-ţi şi dicteze ce să faci, dai step by step cooking şi îţi spune "Amesteci aia, aia". Când ai plecat de acasă şi nu eşti sigur că ai închis chestii, ai trei butoane mari şi late sus: în momentul în care ai apăsat pe lumini îi dai all off şi ţi-a închis toate luminile din casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Casa de vis în care locuiește Alexandru. Are inclusiv un frigider care îi face lista de cumpărături: "Îţi spune: amesteci aia, aia"