Antena Meniu Search
x

Cascada Bigăr, cea mai frumoasă din lume

Puţini români se pot lăuda că au auzit, şi mai puţini că au văzut-o. Asta, deşi este cea mai frumoasă cascadă din lume

Vezi și

Un colţ de natură de o frumuseţe unică. Aşa descriu americanii Cascada Bigăr din România. Stânca acoperită cu muşchi şi izvorul de sub ea i-a cucerit definitiv.

"Câteodată, vezi o fotografie cu un peisaj natural şi te gândeşti ei bine, asta nu poate să fie adevărat. Aşa se întâmplă cu cascada Bigăr, care parcă e desprinsă din basme." Căderea de apă din Caraş-Severin este asemuită cu un decor din filmul animat Mica Sirenă.

În timp ce americanii sunt aşa de impresionaţi de acest colţ de rai, cei mai mulţi români nici nu ştiu că există.

În zonă nu a fost făcută nicio investiţie. Vizitatorii pot doar să privească şi apoi să o ia pe drumul de întoarcere. Ce se mai vede acum în apropierea cascadei sunt rămăşiţele unui vechi han, iar un popas amenajat corespunzător nu mai există de 20 de ani. Culmea, asta e cea mai mică problemă a autorităţilor locale care vor să transforme acest obiectiv într-un magnet de turişti.

Cascada Bigăr se află în Munţii Aninei, pe Valea Minişului şi este situată exact pe Paralela 45. Anul trecut, site-ul The World Geography o declara drept cea mai frumoasă din lume.

Locul doi este ocupat de cascada "flacăra eternă" din Parcul Chestnut Ridge din New York, iar locul trei de "asik- asik" din Filipine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cascada Bigăr, cea mai frumoasă din lume