Antena Meniu Search
x

Video Cât de drogat era de fapt Vlad Pascu, în noaptea în care a ucis doi tineri. Ce au descoperit medicii la analizele de sânge

Şoferul drogat care a spulberat un grup de tineri pe marginea şoselei din 2 Mai avea în sânge un cocktail de droguri: peste cinci substanţe interzise, anunţă medicii legişti. O piesă importantă în anchetă sunt şi imaginile camerelor de supraveghere din Vama Veche, pe care Observator le-a obţinut în exclusivitate! Vlad Pascu îşi conducea maşina prin mulţime, în timp ce doi amici stăteau sprijiniţi de portbagaj. După câteva minute, şoferii începeau să sune la 112 să anunţe că o maşină mergea în zig-zag pe drum. Poliţiştii aveau să îl oprească după mai mult de o oră, dar fără să îl testeze anti-drog. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 25.08.2023, 10:32

Vezi și

Sunt imagini filmate pe strada Ion Creangă, artera principală din Vama Veche. Vlad Pascu îşi conduce maşina prin mulţime, în timp ce doi amici stau sprijiniţi pe portbagaj. Este ora 00:19 minute şi începutul unei nopţi tragice. La ora 00:40 de minute venea primul apel la 112. Şoferii avertizau că Pascu conduce haotic între Vama Veche şi 2 Mai. Vestea se răspândea şi pe grupurile de WhasApp ale şoferilor.

Cât de drogat era de fapt Vlad Pascu, în noaptea în care a ucis doi tineri

Erau 5 tineri, băieți și fete, claie peste grămadă într-o mașină de 4 locuri cu indulgenţă. La ce depășire de coloană a făcut tinerelul de la volan, cu 120 km/h, dacă nu-l lăsa cel de pe contrasens să se replieze, 5 tineri erau istorie". <Sursă: grup Retromobil> 

Maşina este controlată abia la ora 1:50. Agentul care o trage pe dreapta ceruse să plece în urmărie cu o oră înainte, dar superiorii i-au zis să stea pe loc. Testat doar pentru alcool, nu şi pentru droguri, Vlad Pascu e lăsat să plece la ora 4.30. Se întoarce în Vama Veche unde se droghează alături de prieteni. La 5.20, la intrarea în 2 Mai, loveşte grupul de opt tineri şi ucide doi dintre ei.

Pe acelaşi subiect

Iar raportul medicilor legişti arată şi de ce Vlad Pascu a condus haotic şi a ajuns, în cele din urmă, să îi spulbere pe studenţi. Avea în sânge un cocktail de droguri: peste cinci substanţe interzise au fost descoperite la analize.

Acţiunile poliţiştilor care ar fi putut opri tragedia a ajuns în şedinţa de Guvern.

Marcel Ciolacu, premierul României: Prin modul în care au acţionat, dar şi prin comportamentul ulterior, anumiţi poliţişti au devenit complici morali la crimă.

Deşi a fost oprit în trafic şi asupra lui au fost descoperite droguri înainte de accident, Vlad Pascu, şoferul vinovat, a fost lăsat liber şi netestat de poliţişti. După tragedie, oamenii legii au fost trimiși pe străzi, inclusiv în Vama Veche. Culmea, a doua zi, la doar câteva sute de metri de locul unde a fost oprit Pascu, este tras pe dreapta nepotul de 22 de ani al comisarului șef Marin Dincă, adjunctul Poliției Constanța. 

Val de demiteri după tragedia din 2 Mai 

Andreea Filip, reporter Observator: Nepotul adjunctului IPJ Constanța a fost oprit de poliție pe 20 august, la ora 2 și 40 de minute, aici, pe Strada Falezei. De data asta, echipajul era complet dotat. Și cu alcooltest și cu drugtest dar și cu polițist abilitat să le folosească. După testare, a reieșit că șoferul băuse alcool și consumase amfetamină, un drog de mare risc. A fost dus la secție unde s-a deschis un dosar penal și i s-a ridicat permisul de conducere. 

Comisarul șef Marin Dincă, adjunctul Poliției Constanța, este primul de pe lista șefilor din poliție a fost eliberat din funcţie acum două zile. Al doilea demis este șeful Serviciului Rutier Constanța, comisarul șef Constantin Stoian. Cumea coincidenţei, cu o zi înainte chiar el l-a oprit în trafic pe Vlad Pascu, într-o acţiune de promovare a legii Anstasia, prin care şoferii băuţi, drogaţi sau fără permis nu mai scapă de închisoare în cazul unui accident mortal. Nu a verificat dacă maşina avea RCA, a dat doar sfaturi. Al treilea ofiţer eliberat din funcţie este comisarul-şef Dragoș Cristea, şeful Poliţiei Mangalia. Era împuternicit pe post. Acum îşi va relua vechea funcţie, cea de adjunct în instituţie. Deci, tot el va conduce, de fapt. Şeful poliţiei din Vama Veche - 2 Mai, inspectorul principal Raul Vachente preluase postul prin împuternicire de o lună. Se va întoarce pe vechea funcţie de poliţist în Mangalia.

Dan Saltelechi, vicepreşedinte Europol: O înţelegere tacită în care aceşti şefi şi-au dat demisia din funcţie benevol şi în mod voluntar, până la urmă, astfel încât să se limiteze toată presiunea mediatică şi a opiniei publice doar la aceste măsuri.

Ministerul de Interne a găsit ţapii ispăşitori. A făcut plângere penală împotriva agentului începător, colegei sale ofiţer şi a dispecerului care l-au lăsat pe Vlad Pascu să îşi vadă de drum, deşi avea droguri în maşină.

Poliţiştii detaşaţi din alte localităţi în Constanţa, pe timp de vară, descriu că jobul lor principal este să nu deranjeze.

"Noi am fost doar semafoare umane timp de 9 ore pe zi. Nu ne-au lăsat să acţionăm absolut deloc pe alcool sau droguri, ci doar să dirijăm, atât. Să asigurăm fluenţă demnitarilor care veneau în vacanţă la Constanţa."

Dan Saltelechi, vicepreşedinte Europol: Este bine ştiut în rândul tuturor colegilor care au ajuns efectiv să fie detaşaţi pe litoralul românesc că li s-a interzis efectiv să aplice sancţiuni contravenţionale tuturor celor care sunt apropiaţi ai IPJ Constanţa sau ai mediului politic.

Eduard Ionescu, purtător de cuvând MAI: S-a constatat că poliţiştii aveau posibilitatea să testeze conducătorul auto ori să-l conducă la o unitate medicală autorizată, în vederea examinării clinice şi recoltării de probe biologice.

Am încercat să obţinem o reacţie de la agentul care l-a tras pe dreapta pe Vlad Pascu.

Reporter-agent: Aş vrea să vă rog să staţi un pic de vorbă cu noi. Ne puteţi spune un pic...

- Nu, nu, mulţumesc!

- Spuneţi-ne un pic despre cum aţi intervenit în noaptea aceea?

Verificările Corpului de control se vor încheia astăzi. În funcţie de rezultate, ar putea urma şi alte demiteri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cât de drogat era de fapt Vlad Pascu, în noaptea în care a ucis doi tineri. Ce au descoperit medicii la analizele de sânge