Antena Meniu Search
x

Video Filmul nopţii în care şoferul drogat a ucis doi studenţi. Cu 4 ore înainte de tragedie, şoferii se anunţau pe WhatsApp că Vlad Pascu conduce cu 120 km/h prin Vamă

Poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să-şi vadă de drum în noaptea în care a ucis doi tineri sunt complici morali la crimă. Este acuzaţia premierului, după primul val de demiteri care a vizat mai-marii din poliţia constănţeană. Agenţii detaşaţi la mare aduc şi ei acuzele lor. Spun că erau folosiţi doar ca semafoare umane şi nu li se dădea voie să oprească şoferii beţi sau drogaţi.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 25.08.2023, 13:46

Vezi și

Sunt imagini filmate pe strada Ion Creangă, artera principală din Vama Veche. Vlad Pascu îşi conduce maşina prin mulţime, în timp ce doi amici stau sprijiniţi pe portbagaj. Este ora 12:19 minute şi începutul unei nopţi tragice.

Şoferii avertizau în noaptea tragediei că Pascu conduce haotic între Vama Veche şi 2 Mai

La ora 00:40 venea primul apel la 112. Şoferii avertizau că Pascu conduce haotic între Vama Veche şi 2 Mai. Vestea se răspândea şi pe grupurile de WhasApp ale şoferilor.

"Erau 5 tineri, băieți și fete, claie peste grămadă într-o mașină de 4 locuri cu indulgenţă. La ce depășire de coloană a făcut tinerelul de la volan, cu 120 km/h, dacă nu-l lăsa cel de pe contrasens să se replieze, 5 tineri erau istorie", arată o postare din grupul Retromobil. 

Pe acelaşi subiect

Maşina este controlată abia la ora 1:50. Agentul care o trage pe dreapta ceruse să plece în urmărie cu o oră înainte, dar superiorii i-au zis să stea pe loc. Testat doar pentru alcool, nu şi pentru droguri, Vlad Pascu e lăsat să plece la ora 4.30. Se întoarce în Vama Veche unde se droghează alături de prieteni. La 5.20, la intrarea în 2 Mai, loveşte grupul de opt tineri şi ucide doi dintre ei.

Marcel Ciolacu: Anumiţi poliţişti au devenit complici morali la crimă

Acţiunile poliţiştilor care ar fi putut opri tragedia a ajuns în şedinţa de Guvern.

Marcel Ciolacu, premierul României: Prin modul în care au acţionat, dar şi prin comportamentul ulterior, anumiţi poliţişti au devenit complici morali la crimă.

Deşi a fost oprit în trafic şi asupra lui au fost descoperite droguri înainte de accident, Vlad Pascu, şoferul vinovat, a fost lăsat liber şi netestat de poliţişti. După tragedie, oamenii legii au fost trimiși pe străzi, inclusiv în Vama Veche. Culmea, a doua zi, la doar câteva sute de metri de locul unde a fost oprit Pascu, este tras pe dreapta nepotul de 22 de ani al comisarului șef Marin Dincă, adjunctul Poliției Constanța. 

Andreea Filip, reporter Observator: Nepotul adjunctului IPJ Constanța a fost oprit de poliție pe 20 august, la ora 2 și 40 de minute, aici, pe Strada Falezei. De data asta, echipajul era complet dotat. Și cu alcooltest și cu drugtest dar și cu polițist abilitat să le folosească. După testare, a reieșit că șoferul băuse alcool și consumase amfetamină, un drog de mare risc. A fost dus la secție unde s-a deschis un dosar penal și i s-a ridicat permisul de conducere. 

Au căzut primele capete după tragedie. Ce şefi din Poliţie și-au pierdut funcțiile

Comisarul șef Marin Dincă, adjunctul Poliției Constanța, este primul de pe lista șefilor din poliție a fost eliberat din funcţie ieri. Al doilea demis este șeful Serviciului Rutier Constanța, comisarul șef Constantin Stoian. Cumea coincidenţei, cu o zi înainte chiar el l-a oprit în trafic pe Vlad Pascu, într-o acţiune de promovare a legii Anstasia, prin care şoferii băuţi, drogaţi sau fără permis nu mai scapă de închisoare în cazul unui accident mortal. Nu a verificat dacă maşina avea RCA, a dat doar sfaturi.

Al treilea ofiţer eliberat din funcţie este comisarul-şef Dragoș Cristea, şeful Poliţiei Mangalia. Era împuternicit pe post. Acum îşi va relua vechea funcţie, cea de adjunct în instituţie. Deci, tot el va conduce, de fapt. Şeful poliţiei din Vama Veche - 2 Mai, inspectorul principal Raul Vachente preluase postul prin împuternicire de o lună. Se va întoarce pe vechea funcţie de poliţist în Mangalia.

Dan Satelechi, vicepreşedinte Europol: O înţelegere tacită în care aceşti şefi şi-au dat demisia din funcţie benevol şi în mod voluntar, până la urmă, astfel încât să se limiteze toată presiunea mediatică şi a opiniei publice doar la aceste măsuri.

Poliţiştii detaşaţi din alte localităţi în Constanţa descriu că jobul lor principal este să nu deranjeze

Ministerul de Interne a găsit ţapii ispăşitori. A făcut plângere penală împotriva agentului începător, colegei sale ofiţer şi a dispecerului care l-au lăsat pe Vlad Pascu să îşi vadă de drum, deşi avea droguri în maşină.

Poliţiştii detaşaţi din alte localităţi în Constanţa, pe timp de vară, descriu că jobul lor principal este să nu deranjeze: "Noi am fost doar semafoare umane timp de 9 ore pe zi. Nu ne-au lăsat să acţionăm absolut deloc pe alcool sau droguri, ci doar să dirijăm, atât. Să asigurăm fluenţă demnitarilor care veneau în vacanţă la Constanţa".

Dan Satelechi, vicepreşedinte Europol: Este bine ştiut în rândul tuturor colegilor care au ajuns efectiv să fie detaşaţi pe litoralul românesc că li s-a interzis efectiv să aplice sancţiuni contravenţionale tuturor celor care sunt apropiaţi ai IPJ Constanţa sau ai mediului politic.

Poliţiştii aveau posibilitatea să îl testeze pe şoferul drogat ori să-l conducă la o unitate medicală autorizată

Eduard Ionescu, purtător de cuvând MAI: S-a constatat că poliţiştii aveau posibilitatea să testeze conducătorul auto ori să-l conducă la o unitate medicală autorizată, în vederea examinării clinice şi recoltării de probe biologice.

Am încercat să obţinem o reacţie de la agentul care l-a tras pe dreapta pe Vlad Pascu.

- Aş vrea să vă rog să staţi un pic de vorbă cu noi. Ne puteţi spune un pic...

- Nu, nu, mulţumesc!

- Spuneţi-ne un pic despre cum aţi intervenit în noaptea aceea?

Verificările Corpului de control se încheie mine. În funcţie de rezultate, ar putea urma şi alte demiteri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Evenimente » Filmul nopţii în care şoferul drogat a ucis doi studenţi. Cu 4 ore înainte de tragedie, şoferii se anunţau pe WhatsApp că Vlad Pascu conduce cu 120 km/h prin Vamă