Antena Meniu Search
x

Video Cât scot românii din buzunare pentru meniul de Revelion livrat direct acasă

Obiceiuri vechi de Anul Nou. Mai mult de jumătate dintre români vor să ajungă... caldă la ei mâncarea comandată online. Un sfert au şi pretenţia să le fie livrată rapid. Asemenea cerinţe au avut şi pentru Revelion cei care au preferat un singur efort: doar să întindă faţa de masă.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 30.12.2022, 20:16

Vezi și

Bucătarul-şef Robert Massong este de şapte ani ajutorul de nădejde al localnicilor din Timişoara care sunt în criză de timp sau de talent la gătit. Experienţa participării la emisiunea Chef la cuţite l-a făcut şi mai încrezător în creativitatea lui. Cu două zile înainte de Revelion, telefonul la care primeşte comenzi sună fără oprire.

Robert Massong –  bucătar: Pe platourile care pleacă spre clienți punem în felul următor rulada de pui cu legume mexicane, rulada de porc cu bacon cu ficăţei şi cârnăcior, ruladă de curcan cu ciuperci murate şi baby morcov.

Masa de Revelion direct acasă 

La cererea pofticioşilor, meniul se completează cu chiftele proaspăt coapte, doboş sărat cu caşcaval, şuncă şi cremă de brânză, ficăţei cu prosciutto şi bărcuţe de castravete umplute cu spumă de icre. Un astfel de platou are două kilograme şi costă 200 de lei. Cine mai poate, se gândeşte la felul principal şi desert, care aşteaptă să intre la cuptor. 

Pe acelaşi subiect

Robert Massong – bucătar: Avem peşte, prepeliţa, carne de porc şi cârnaţi la cuptor. Piesa de rezistenţă este doboşul care are ciocolată, nu zahăr caramelizat, asta e reţeta tradiţională românească.  

Altă bucătărie din Banat pregăteşte alte ispite pentru masa festivă. Inclusiv ciorbe acre, care să trezească petrecăreţii din mahmureală.

Deian Marcov – manager restaurant: Pot să-şi comande de la gustări reci şi felul 2 până la desert şi mixează pachetele cum doresc. Noi le gătim până la un punct, ca să le încălzească la indicaţiile noastre, acasă, anul acesta arată la fel de bine, cam ca anul trecut, ţinând cont de scumpiri, inflaţie şi toate problemele legate de energie.

Iulia Pop – reporter Observator: Când timpul ne e duşman, bucătării ne devin cei mai buni prieteni şi se întrec să ne ofere totul de-a gata. Comoditatea are însă un preţ, astfel ca un meniu precum acesta complet pentru masa de Revelion ajunge să coste în jur de 500 de lei. Anul acesta cireaşa de pe tort are patru lăbuţe şi se va face molcom la proţap. Costă în jur de o mie de lei şi se livrează aburind.

Vedeta acestei bucătării este purcelul de lapte la protap. Costă cam o mie de lei şi se livrează crocant. Meniul de Revelion comandat acasă este cu 10 – 20 de procente mai scump decât anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cât scot românii din buzunare pentru meniul de Revelion livrat direct acasă