Antena Meniu Search
x

Video Cauza exploziei de la spitalul Movila din Ploieşti. Angajaţii au folosit un flex lângă patul în care se afla pacienta dependentă de oxigen

Incident incredibil la spitalul Movila din Ploieşti. O femeie s-a ales cu arsuri pe 16% după ce în salonul în care se afla a avut loc o explozie. Motivul incredibil este faptul că angajaţii au folosit flexul chiar în apropierea patului în care se afla pacienta dependentă de oxigen. 

de Cristi Georgescu

la 26.02.2024, 17:40

Vezi și

Femeia de 83 de ani era internată la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă Ploieşti de cel puţin o săptămână. Avea mai multe probleme medicale şi o pneumonie, dar şi o infecţie urinară.  În ultimele zile, starea de sănătate a acesteia se degradase, îi scăzuse saturaţia şi tocmai de aceea era conectată la masca de oxigen.

Angajatul firmei care executa lucrarea la capătul patului pacientei nu a stat niciun moment pe gânduri când a acţionat flexul, astfel încât scânteia a dus la nenorocire. În mediul respectiv cu oxigen s-a produs explozia care a făcut ca pacienta să sufere arsuri pe 50% din suprafaţa corpului potrivit primelor informaţii. Managerul spitalului spune însă că femeia ar fi suferit arsuri de gradul I şi II pe 15% din suprafaţa corporală.

Ce explicaţii a dat managerul spitalului

Secţia spitalului ar fi încheiat un contract, povesteşte managerul, cu o firmă după ce au apărut mai multe probleme la instalaţia de termoficare. Chiar dacă unitatea medicală avea angajat un pompier, dar şi un reprezentant care să supervizeze activitatea cu oxigenul, niciunul dintre aceştia nu s-a asigurat că lucrarea respectivă se face doar după ce pacientul a fost evacuat.

În luna noiembrie a anului 2021 un alt eveniment tragic aducea în prim plan secţia de Boli Infecţioase de la Ploieşti. Atunci, unul dintre imobilele spitalului a fost cuprins de un incendiu, iar doi pacienţi şi-au pierdut viaţa şi alţi 16 au fost răniţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cauza exploziei de la spitalul Movila din Ploieşti. Angajaţii au folosit un flex lângă patul în care se afla pacienta dependentă de oxigen