Antena Meniu Search
x

Video Cauzele dezastrului feroviar din Teleorman. Imagini din interiorul trenului cu 280 de oameni care a lovit un marfar. Călătorii s-au trezi unii peste alţii

Aproape 300 de oameni şi-au văzut moartea cu ochii după ce un tren accelerat cu care mergeau spre Bucureşti s-a ciocnit de un marfar încărcat cu maşini noi. În urma impactului, trei vagoane ale trenului de marfă au deraiat, spun surse din anchetă. A fost imediat activat Planul Roşu de Intervenţie, iar 12 oameni au fost răniţi. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 13.03.2023, 16:27

Vezi și

Este imaginea dezastrului produs între Măldăeni şi Roşiori, Teleorman, care a dat peste cap traficul feroviar în sudul ţării. În jurul orei patru dimineaţa, un tren de călători în care erau 280 de oameni a lovit marfarul plin cu 350 de maşini nou-nouţe care staţiona, spun surse din anchetă. În urma impactului, călătorii s-au trezit într-o panică totală, unii peste alţii, cu bagajele peste ei. 

O compresă, mai mult de atât n-avem ce să vă facem. La spital, dacă doriţi.

Măcar o compresă cu apă rece...

Mă doare capul de nu mai pot!

Pe acelaşi subiect

A urmat o adevărată mobilizare de forţe, iar autorităţile au declanşat imediat planul roşu de intervenţie. În total, 12 oameni au fost răniţi, dintre care 4 au ajuns şi la spital. 

Sunt căzute?

Ia, uite-le!

Mama mea!

Ia, uite-l deraiat aici!

Mamă!

Adrian Dragomir, ISU Teleorman: La faţa locului s-au deplasat două descarcerări, o maşină de transport personal şi victime multiple, şapte SMURD-uri, opt SAJ-uri, o maşină de stingere şi două autospeciale de primă intervenţie şiu comandă, plus trei microbuze. 

Laurentiu DUMITRU. Director General AGIFER: Da, a existat o tamponare violentă între cele două trenuri. Se vor descărca datele de la cele două locomotive și vom ști cu exactitate dacă s-a produs o frânare de urgență sau cum anume a fost frânat trenul. După producerea accidentului, da, a mai mers o distanţă de nu ştiu exact cât, dar da, a mai mers.

Între timp, călătorii teferi au fost transportaţi cu microbuze către gara din Roşiorii de Vede.

Până la destinaţia finală însă a fost cale lungă. 

Accident feroviar în Teleorman. Călătorii s-au trezit într-o panică totală, unii peste alţii, cu bagajele peste ei 

Cristina Filip, reporter Observator: La aproape 5 ore de la momentul accidentului, călătorii au ajuns în Gara de Nord cu un tren care venea din Budapesta.

Frână bruscă, am dat cu capul. 

Cred că mi-a crescut tensiunea, diabet şi tot. 

Au sărit două maşini de pe un marfar, în dreptul locomotivei trenului nostru. Mecanicul trenului nostru a frânat brusc şi trenul s-a blocat. S-a auzit o lovitură foarte puternică şi ne-am panicat toţi. 

Mecanicul trenului de călători nu ar fi frânat la timp

Sindicatele din CFR dau vina pe lipsa de experienţă şi calificare a personalului. 

Rodrigo Maxim, președinte sindicat CFR: Mecanicul de locomotivă în astfel de situații ar fi frânat la timp. Nu ințelegem de ce inductorul din cale a frânat și nu a frânat mecanicul inainte rapid. Nu s-a făcut schimbul real de generații și acum avem mecanici neexperimentați.

Cum ar fi şi cazul mecanicului trenului de călători care, potrivit sindicaliştilor, nu ar fi la prima frânare de urgenţă. Tânărul ar mai fi uitat, în trecut, să oprească în staţii. 

Accidentul feroviar din Roșiori: Trenul de persoane a tamponat ultimul vagon al marfarului

Trenul de persoane a tamponat ultimul vagon al marfarului, arată CFR SA într-o informare transmisă luni la prânz cu privire la accidentul din Roșiori.

„Menționăm totodată faptul că, din primele verificări și conform informațiilor preliminare transmise de personalul feroviar aflat la fața locului, mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în stație la altă linie, a depășit semnalul de intrare în stație, care era deja în poziția Oprite (culoarea Roșie) și a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare. Aceste informații sunt deja verificate și analizate de membrii Comisiei de anchetă AGIFER, comisie care va stabili cu exactitate cauzele producerii deraierii trenului privat de marfă”, a transmis luni la prânz CFR SA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Cauzele dezastrului feroviar din Teleorman. Imagini din interiorul trenului cu 280 de oameni care a lovit un marfar. Călătorii s-au trezi unii peste alţii