Antena Meniu Search
x

Video Dosar penal după accidentul feroviar din Teleorman. Marfarul încărcat cu 350 de mașini nou-nouțe urma să ajungă în Portul Constanța

Poliţiştii au deschis deja un dosar penal în cazul dezastrului feroviar din Teleorman. Autorităţile încearcă acum să descâlcească iţele unui accident cu multe semne de întrebare. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 13.03.2023, 14:42

Vezi și

Vorbim despre o anchetă care va dura cel puțin câteva săptămâni. Între timp, se încearcă, în apropierea stației Roșiori, ca vagoanele încărcate cu autoturisme să fie repuse pe șine, iar mașinile să fie scoase din această zonă.

În total, patru vagoane au deraiat, în această dimineață, în urma unui impact care s-a întâmplat la aproximativ 500 de metri de locul în care marfarul a ieșit de pe șine, chiar la intrarea în gara Roșiori. Acolo, spun autoritățile, ar fi avut loc contactul dintre trenul de persoane și marfarul cu o lungime de peste 700 de metri, care urma să ajungă în Portul Constanța.

Accidentul feroviar din Roșiori: Trenul de persoane a tamponat ultimul vagon al marfarului

Trenul de persoane a tamponat ultimul vagon al marfarului, arată CFR SA într-o informare transmisă luni la prânz cu privire la accidentul din Roșiori.

„Menționăm totodată faptul că, din primele verificări și conform informațiilor preliminare transmise de personalul feroviar aflat la fața locului, mecanicul trenului IR 1822, care urma să intre în stație la altă linie, a depășit semnalul de intrare în stație, care era deja în poziția Oprite (culoarea Roșie) și a tamponat ultimul vagon al garniturii de marfă, aflată în mers pentru garare. Aceste informații sunt deja verificate și analizate de membrii Comisiei de anchetă AGIFER, comisie care va stabili cu exactitate cauzele producerii deraierii trenului privat de marfă”, a transmis luni la prânz CFR SA.

Reprezentanții companiei reamintesc faptul că deraierea vagoanelor din compunerea trenului privat de marfă a avut loc luni dimineața, la ora 03.54, pe linia 5, din stația CF Roșiori Nord. Trenul privat de marfă avea în compunere 26 de vagoane încărcate cu autoturisme și circula în relația Craiova - Palas. Potrivit CFR SA, luni la prânz circulația pe raza stației CF Roșiori Nord se desfășoară în continuare doar pe liniile 1,2 și 3, iar pentru repunerea pe șină a celor două vagoane deraiate și a vagonului răsturnat, din compunerea trenului privat de marfă, personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va interveni cu o macara de mare tonaj. Compania a mai anunțat că trenul IR 1822 a fost retras din zona semnalului de intrare al stației Roșiori Nord, la ora 11.17, garnitura urmând să circule, fără călători, până la București Nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Dosar penal după accidentul feroviar din Teleorman. Marfarul încărcat cu 350 de mașini nou-nouțe urma să ajungă în Portul Constanța