Antena Meniu Search
x

Video Caz uluitor la Rapid: clubul are o cameră secretă în care erau ascunse materiale pirotehnice, iar fanii aveau arme letale în case. Daniel Niculae ar fi mână în mână cu ultraşii

Anchetă fără precedent şi descoperiri uluitoare în fotbalul românesc! Poliţiştii au găsit arme letale acasă la suporterii Rapidului şi o cameră secretă în stadionul Giuleşti. Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost ridicat de mascaţi de acasă. 16 suporteri au fost reţinuţi pentru că ar fi format un grup infracţional organizat, care ar fi introdus în stadioane torţe şi obiecte pirotehnice interzise de lege.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 22.04.2024, 23:22

Vezi și

UPDATE: Liviu Ungurean, zis Bocciu, şeful galeriei Rapid, a fost reţinut pentru 24 de ore.

La patru zile după meciul cu FCSB, mascaţii au făcut descinderi la ultraşii lui Rapid - îi filau din toamnă. Preşedintele clubului, Daniel Niculae, membru în comitetul executiv al Federaţiei de Fotbal, a fost ridicat şi el de poliţişti şi dus la audieri. La percheziţii, anchetatorii au descoperit, pe lângă materiale pirotehnice, un întreg arsenal: arme letale, cartuşe, plus foarte mulţi bani. Surpriză de proporţii - chiar în stadionul Giuleşti, mascaţii au găsit o cameră secretă.

17 persoane sunt acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat

Anchetatorii au găsit într-un spaţiu de sub peluza nord a stadionului Giuleşti mai mulţi saci cu sute de petarde, torţe şi fumigene. Tot aici, erau ascunşi combinezoane de culoare neagră şi măşti din plastic. Surse din anchetă susțin că Daniel Niculae, o legendă a Rapidului, i-ar fi ajutat pe ultrași să cumpere şi să ascundă materiale pirotehnice. "Nu cred că se bagă el, dar dacă...ştii cum e? E vorba de galerie...Galeria tot timpul domină acolo", a declarat Rică Răducanu, fost jucător de legendă al Rapidului. După două ore de audieri, preşedintele Rapidului a fost lăsat să plece. Nu a vrut să comenteze acuzaţiile. A apărut doar câteva secunde la conferinţa de presă a clubului. În schimb, şeful de securitate al giuleştenilor s-a lansat în declaraţii misterioase.

Pe acelaşi subiect

"Nu acesta este subiectul. La ultimele două meciuri ale Rapidului nu aţi văzut materiale pirothenice", a declarat Adrian Olariu, șeful de securitate de la Rapid. Imaginile îl contrazic, însă, pe şeful de securitate al Rapidului. La meciul de sâmbătă de pe Arena Naţională, suporterii giuleşteni au aruncat pe tren sute de torţe, obiecte cu care au interzis în stadion. "Aş face însă o diferenţă majoră între bătaie, violenţă, distrugere pe teren şi nişte torţe aprinse", a declarat Dan Şucu, acţionar majoritar Rapid. 17 persoane sunt acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat.

"Mă gândesc aşa, la o nuntă superbă în care toată lumea s-a distrat, toată lumea a fost fericită şi la sfârşit, după ce s-au certat doi nuntaşi într-un colţ, vine Poliţia şi începe scandalul şi dau cu noroi pe rochia miresei", a declarat Dan Şucu, acţionar majoritar Rapid. Surse judiciare spun că ancheta vizează şi suporteri de la alte echipe de fotbal. Unul dintre incidentele investigate a avut loc weekendul trecut. Mai mulţi fani dinamovişti au aruncat cu torţe pe stadionul Arcul de Triumf, apoi au coborât pe gazon şi s-au încăierat cu galeria CSA Steaua.

"Politica noastră e toleranţă zero împotriva huliganismului! Nu vreau şi nu vrem, noi ca şi club, să vedem astfel de evenimente pe stadioane", a declarat Andrei Nicolescu, preşedinte Dinamo. "Nu este problema a mea. Singurul lucru care ma intereseaza este sa nu mai existe petarda pe teren", a declarat Gigi Becali, finanţator FCSB. După incidentele de la meciul cu FCSB, Rapid va juca următoarea partidă cu tribunele închise parţial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Caz uluitor la Rapid: clubul are o cameră secretă în care erau ascunse materiale pirotehnice, iar fanii aveau arme letale în case. Daniel Niculae ar fi mână în mână cu ultraşii