Antena Meniu Search
x

Caz unic în România! Un tânăr a fost condamnat cu executare după ce a furat bitcoin. Bărbatul ar putea să plătească milioane de dolari, deși suma furată era echivalentul a 60.000 de dolari

Un tânăr din Brașov a fost condamnat la închisoare, după ce a furat bitcoin în valoare de 60.000 de dolari, din conturile clienților firmei la care lucra.

Un tânăr din Brașov a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a furat bitcoin în valoare de 60.000 de dolari, din conturile clienților firmei la care lucra.

Cazul tânărului reprezintă o premieră pentru România, potrivit profit.ro, care scrie că acesta a fost condamnat pe 21 decembrie, în primă instanță, la 2 ani de închisoare cu executare pentru furt de bitcoin din conturile firmei la care era angajat ca administrator de rețea.

În intervalul iunie 2016 - februarie 2017, tânărul a accesat ilegal un sistemul informatic al firmei și a sustras, în mai multe tranzacții, 78,5 bitcoin, valarea monedei virtuale fiind la acea vreme în jur de 780 de dolari pe unitate. În total, suma sustrasă a fost de aproximativ 61.000 de dolari.

Pe acelaşi subiect

Se pare că tânărul sustrăsese moneda virtuală din conturile a doi prieteni, cărora le-a promis că îi va înmulți. El a început să cheltuie sume foarte mari de bani, cumpărându-și haine, ceasuri scumpe și un Audi A5. 

Întrebat de unde are banii, bărbatul povestea că i-a câștigat la jocurile de noroc.

Potrivit declarației date în acest dosar, hoțul de bitcoini își propusese să-i înapoieze, după ce îi va tranzacționa pe piață, însă, între timp, cei doi prieteni i-au furat un stick pe care avea datele informatice și el nu a mai putut restitui banii.

Tribunalul l-a obligat, de asemenea, să restituie contravaloarea în lei a celor 78,5 bitcoin, la cursul din momentul în care acesta va efectua plata.

Astfel, în condițiile în care valoarea bitcoinului a crescut spectaculos în ultimele luni, ajung după un vârf de 19.500 dolari/unitate, pe 17 decembrie, la 13.600 dolari/unitate, la 1 ianuarie 2018, românul ar putea să fie nevoit să plătească milioane de euro pentru cei 78,5 furați.

Sentința în cazul lui nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Caz unic în România! Un tânăr a fost condamnat cu executare după ce a furat bitcoin. Bărbatul ar putea să plătească milioane de dolari, deși suma furată era echivalentul a 60.000 de dolari