Antena Meniu Search
x

Video Cazarea la Untold ar putea costa și mai mult, în viitor. Proprietarii cer sute de euro pentru câteva zile

Proprietarii din Cluj se întrec în oferte care mai de care mai piperate. Acest lucru se întâmplă mai ales în perioada festivalurilor. Oraşul Cluj-Napoca este demult campion la preţurile exorbitante, acum însă, cei care îşi închiriază locuinţele trebuie să ştie că vor fi taxați de căte FISC. Cei care nu declară la timp veniturile din chirii riscă să fie penalizați.

de Redactia Observator

la 20.02.2021, 09:28

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

La Cluj a devenit o practică uzuală închirierea de locuințe sau camere în regim hotelier, mai ales în perioadele marilor festivaluri precum Untold sau Electric Castle. Dacă vă număraţi printre cei care îşi închiriază locuinţele în acea perioadă și nu numai, trebuie să şiţi că veţi fi taxați de către FISC.

Alin Radu, ANAF: Sunt considerate venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi veniturilor obţinute de către proprietar din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală.

Festivalul Untold a reușit, în fiecare an, să pună Clujul pe harta orașelor căutate pentru muzică și distracție. Acest festival, însă, aruncă în aer chiriile din Cluj, iar proprietarii cer pentru câteva zile, sute de euro pe locuințe pe care, în restul anului, abia dacă le închiriază cu acești bani vreme de o lună.

Buda Andreas, agent imbobiliar: Un apartament în mod normal, se închiriază în zonă undeva la 550 de euro, 600 de euro, un apartament de două camere. În momentele acelea proprietarii automat ei poate dublează dacă nu, triplează preţul apartamentelor.

Deşi prețurile sunt de ordinul sutelor de euro, mult mai mari în acea perioadă față de cât ai plăti în mod normal, proprietarii nu se sperie când e vorba de plata taxelor.

Dan Dumitraș, proprietar: Dacă o să se impună cumva legea asta, să fie obligatorie şi aşa. atunci normal că trebuie să mărim un pic preţurile la închiriat pentru că trebuie să plătim.

Cei care nu declară la timp veniturile din chirii riscă să fie penalizați, iar fapta poate fi considerată evaziune fiscală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cazarea la Untold ar putea costa și mai mult, în viitor. Proprietarii cer sute de euro pentru câteva zile