Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban a anunțat ce magazine se redeschid după 15 mai (Video)

Ludovic Orban a anunțat că, după 15 mai, o parte dintre magazinele care funcționează în marile centre comerciale se vor redeschide, chiar dacă, per ansamblu, mall-urile vor rămâne închise cel puțin până la finalul lunii.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.05.2020, 13:09

Ludovic Orban a anunțat ce magazine se redeschid după 15 mai
Ludovic Orban a anunțat ce magazine se redeschid după 15 mai (Video) - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Premierul a explicat ce magazine se vor redeschide după încheierea stării de urgență.
  • Orban: Am avut discuții și legate de deschiderea mall-urilor.

Premierul a explicat ce magazine se vor redeschide după încheierea stării de urgență.

"Am avut discuții și legate de deschiderea mall-urilor. Au fost prezentate situații specifice unde sunt magazine care au intrări exterioare, acelea vor fi deschise. Vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Practic, o parte dintre acestea au fost deschise și în situație de urgență", a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri, și despre măsurile care vor rămâne în vigoare după data de 15 mai, când România intră în stare de alertă.

"Am hotărât că vor fi permise și deplasările în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, care, în momentul în care noi le vom hotărî, le vom prezenta public. Președintele României a anunțat că, după Starea de urgență se va institui Starea de alertă. Această stare de alertă ne permite să luăm decizii care apără cetățenii români de riscul de infectare, care au ca scop diminuarea răspândirii virusului. Sunt convins că românii înțeleg necesitatea acestor măsuri care trebuie continuate după data de 15 mai și că le vor respecta! În analiza de risc epidemiologic, restaurantele în spații închise au cel mai mare risc epidemiologic. Din cauza asta, după 15 martie, nu vor fi deschise. Hotelurile, în condițiile respectării anumitor reguli, vor fi deschise", a mai spus premierul. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban a anunțat ce magazine se redeschid după 15 mai (Video)