Antena Meniu Search
x

Video Ce măsuri vor părinţii şi ministrul Educaţiei, după ce un dulap a căzut peste un copil într-o şcoală din Bucureşti

Incident cumplit la o şcoală din Bucureşti. Un dulap a căzut peste un băiat din clasa întâi. Copilul este în spital, cu răni grave. Cazul trage mai multe semnale de alarmă. Pe de o parte pentru că dulapul nu era ancorat în perete şi asta se întâmplă în multe şcoli din ţară, aşa cum recunoaşte chiar ministrul Educaţiei. Pe de altă parte pentru că aceşti copii erau lăsaţi de părinţii grăbiţi spre muncă mult mai devreme la şcoală.  

de Redactia Observator

la 17.05.2021, 19:51

Vezi și

Incidentul a avut loc la şcoala 206 din Capitală. Mai mulţi elevi se jucau în clasă cu jumătate de oră înainte de începrea orelor. Copiii s-au alergat, iar unul dintre băieţi ar fi lovit un dulap în două uşi cu piciorul.

Mobila din pal melaminat de 1 metru 80 înălţime încărcată cu materiale didactice nu era asigurată şi a căzut peste copilul de 8 ani. Chiar atunci în clasă a intrat învăţătoarea care a fost martora acestei scene cumplite. 

Adriana Grigore, director adjunct: De dimineaţă a avut loc acest incident regretabil. Dulapul era al clasei. Nu era ancorat. 

Georgescu Geanina, inspector ISMB: Accesul în şcoală s-a făcut mai devreme decât de obicei pentru că, aşa cum am aflat şi noi, din dorinta de a ajunge mai repede la serviciu părinţii îşi lasă copiii mai devreme decat ar trebui la scoala.

Pe acelaşi subiect

Ce răni a suferit copilul peste care a căzut un dulap

Copilul a fost dus de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu. Este rănit la cap şi la o mână.

Raluca Alexandru, purtător de cuvânt Spitalul Grigore Alexandrescu: Este conştient, uşor somnolent. Are un traumatism cranian mediu, a fost investigat la CT şi mai are o fractură de ambe oase antebraţ drept. Va rămâne internat pe secţia de neurochirurgie.

Speriaţi, părinţii celelorlaţi copii din clasa I au alergat la şcoală. 

Părinte: Am fost panicată, am venit într-un suflet să vad ce s-a întâmplat. Ar trebui să se ia măsuri mai dure. Acele dulăpioare să fie mai bine prinse. 

Ministrul Educaţiei cere ca în toate clasele din România dulapurile să fie prinse în perete. 

Sorin Cîmpeanu: Este absolut regretabil acest incident. Evident că în clase dulapurile trebuie să fie ancorate de pereţi. Inspectoratele judeţene au responsabilitatea verificării lor. 

La școală se face anchetă pentru a vedea cum s a petrecut totul, cine e vinovat şi d ece erau copiii de clasa întâi nesupravegheaţi. Cazul este anchetat şi de poliţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ce măsuri vor părinţii şi ministrul Educaţiei, după ce un dulap a căzut peste un copil într-o şcoală din Bucureşti