Antena Meniu Search
x

Video Ce nu trebuie să lipsească din casele românilor în perioada Crăciunului. Preţurile pornesc de la 10 lei şi pot ajunge până la 40 de lei

Pregătirile pentru Crăciun au început şi în serele din localitatea Sântion, din judeţul Bihor. Zeci de mii de crăciuniţe, crescute în ghivece, sunt pregătite să ajungă în casele românilor înainte de sărbătorile de iarnă. 

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 07:53

Vezi și

Timp de aproape jumătate de an, minunatele flori au fost îngrijite cu atenţie şi migală în această seră din Sântion. Aici se regăsesc peste 30 de soiuri de Crăciunițe, de diferite culori și combinații de nuanțe. 

Loredana Buche, responsabil producţie: Noi începem plantarea crăciuniţelor încă din luna iulie. De la un butaş de numai 10 cm vor ajunge nişte plante deosebite. Le asigurăm toată hrana de care au nevoie, căldură, apă şi multă dragoste. 

Potrivit tradiției, floarea nu trebuie să lipsească din casele românilor în preajma sărbătorilor. În sere, prețul unei crăciunițe pornește de la 10 lei. 

Mirabela Lăzău, reprezentat vânzări: Avem comenzi, crăciuniţele sunt iubite de cumpărători, sunt considerate al doilea brad de Crăciun. Preţurile pornesc de la 10 lei şi pot ajunge la 30, 40 de lei, în funcţie de mărimea ghivechiului.  

Pe acelaşi subiect

Clientă: Mi-am ales astăzi cinci crăciuniţe aşa colorate, aşa pe galben, pe portocaliu să fie aşa mai multicolore. 

Clientă: 10 ghivece, cinci pentru mine, să pun câte două-trei în fiecare cameră şi cinci o să fac cadou mamei şi celor apropiaţi. 

Cum se îngrijește floarea Crăciunului

Dacă aveți grijă de ea, planta ține câtiva ani. Se menține roșie doar câteva luni și are nevoie de multa lumina. 

Laura Sînza, proprietar seră: Crăciuniţa este o floare de interior, are nevoie de lumină şi de un spaţiu foarte călduros. Adică să avem o temperatură între 15-20 de grade pentru ele. Crăciuniţa se mai numeşte şi floarea Crăciunului, asta pentru că înfloreşte în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Aceste plante ascund şi o poveste specială. Se spune că erau florile pe care călugării mexicani le aşezau în faţa altarului, iar frunzele se înroşeau pentru ca erau atinse de Dumnezeu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ce nu trebuie să lipsească din casele românilor în perioada Crăciunului. Preţurile pornesc de la 10 lei şi pot ajunge până la 40 de lei