Antena Meniu Search
x

Video Ce primesc la pachet românii din diaspora de la familiile din țară. Cei mai norocoşi au ajuns deja în ţară: "Când îi văd pe ei, lacrimile sunt până în pământ!"

Românii din străinătate care nu pot să se întoarcă în ţară de sărbători îşi vor alina dorul de casă cu bunătăţi din pachetele trimise de familii. Cei mai norocoşi au ajuns deja în ţară, şi-au strâns în braţe rudele şi se pregătesc de un Crăciun ca în copilărie. 

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 21:25

Vezi și

Afumăturile tradiţionale româneşti aduc în toate colţurile Europei amintiri din copilărie şi imaginea Crăciunului la bunici. Din inima Maramureşului, Ileana Godja îi trimite nepotului din Franţa bunătăţile pe care acesta i le-a cerut.

Ileana Godja: De aici pun nişte tobă şi horinca ca să aibă şi el un pahar de Sărbători! Aşa e la noi în Maramureş, horinca-i baza!

Românii din străinătate au trimis aproape 740 de milioane de euro în România doar în primele şase luni

Când ajung în diaspora, pachetele stârnesc exclamaţii pofticioase şi o bucurie copilărească.

Pe acelaşi subiect

Cei mai fericiţi sunt românii care lucrează în străinătate şi au izbutit să îşi ia câteva zile libere, ca să vină în România de Crăciun. În uşa casei, doi maramureşi plecaţi de 25 de ani departe, la muncă, sunt primiţi cu emoţii mari de famile.

Valerica şi Ştefan nici nu au intrat bine în casă şi au şi sărit în straiele tradiţionale de care le-a fost atât de dor. 

Valerica Hotya, româncă stabilită în străinătate: Foarte emoţionată. De când ne apropiem de peisajul nostru şi când îl văd pe internet îmi vine să plâng. Dar păi când îi văd pe ei deja lacrimile sunt până în pământ!

Ştefan Iusco, român stabilită în străinătate: Eu când vin acasă îmi vine să nu mai plec niciodată!Încercăm şi noi de acum să ne întoarcem la familii, acasă şi să păstrăm tradiţiile româneşti.

Elias, unul dintre cei cinci nepoţei ai lor, creşte departe de bunici. Ultima dată s-a îmbrăţişat cu ei în vară şi, de teama altor despărţiri, bunica îi dă un sfat important. La Vama Nădlac II, nouă benzi sunt deschise pe sensul de intrare în ţară. Românii care vin acasă au aşteptat astăzi cel puţin o jumătate de oră la coadă până să treacă graniţa. 

Familie: Suntem plini de cadouri, de pacheţele. Venim la un an de zile o dată acasă şi atunci le dăm la toţi.

Românii din străinătate au trimis aproape 740 de milioane de euro în România doar în primele şase luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Ce primesc la pachet românii din diaspora de la familiile din țară. Cei mai norocoşi au ajuns deja în ţară: "Când îi văd pe ei, lacrimile sunt până în pământ!"