Antena Meniu Search
x

Video Ce rasă este câinele care şi-a ucis stăpâna, în Bucureşti. Tatăl victimei îl adoptase în urmă cu patru luni

România devine ţara în care se moare muşcat de câini aproape în fiecare săptămână. O femeie de 53 de ani din Capitală a murit sfâşiată de animalul pe care l-a adoptat dintr-un adăpost. A atacat-o  în momentul în care s-a dus să-i dea de mâncare. Tragedia este ultima dintr-un lung şir de incidente în urma cărora victimele au murit sau au rămas mutilate pe viaţă.   

de Redactia Observator

la 20.02.2023, 19:55

Vezi și

Alarma s-a dat în jurul prânzului pe o stradă din sectorul 3 al Capitalei. Femeia de 53 de ani ar fi mers să dea de mâncare câinelui. Animalul era legat în curtea unui depozit de fier vechi ce aparţine familiei victimei. Când s-a apropiat, câinele s-a năpustit asupra ei. Speriaţi de strigătele femeii, martorii care treceau prin zonă au sunat după ajutor. Rănile i-au fost, însă, fatale.

"Am auzit ţipete.. dar ţipete, ţipete. Un domn venea de la chioşc a auzit-o şi s-a dus imediat. A vrut să intre şi era pus zăvorul.''

"Era pe jos, pe lângă gard.'' 

Tatăl victimei adoptase câinele în urmă cu patru luni

Pe acelaşi subiect

Cadavrul a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, iar poliţia a deschis o anchetă. Câinele, o corcitură de rottweiler, a fost capturat şi dus într-una adăpost al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. De acolo, ar fi fost adoptat în urmă cu 4 luni, chiar de tatăl femeii. Reprezentanţii ASPA nu au răspuns solicitărilor Observator pentru un punct de vedere.

"Ori că era în spate, ori că era dat drumul, dar nu lătra şi eu mai ieşeam cu câinele prin zonă pe aici.''  

Marius Marinescu, ONG protecţia animalelor: Eu cred că a fost luat special acest câine ca să păzească acest depozit de fiare vechi. Aceşti câini trebuie monitorizaţi, înscrişi la poliţie, ţinuţi în ţarcuri speciale. 

Specialiştii în protecţia animalelor spun că animalele adoptate sunt extrem de sensibile şi au un comportament imprevizibil.

Carla Buleanu, ONG protecţia animalelor: Cu siguranţă vorbim despre un câine care a fost supus unor abuzuri în trecut. Şi asta nu ia nimeni în calcul. Atunci când adopţi un câine care a trecut prin perioade lungi de înfometare şi tu îi dai să mănânce câinele poate reacţiona dacă are impresia că vrei să îi iei mâncarea înapoi. 

Cei care în zonă se plâng că nu este prima dată când sunt atacaţi de câini. Unii s-au înarmat cu spray-uri cu piper.

Cătălin, vecin: Pe mine m-a muşcat un câine, nu ştiu dacă al doamnei. Mai e un câine mai mic la ultima casă aici. Foarte foarte periculoşi şi nu era prima oară când mă lătra. Ca să vă pot justifica, uite de atunci să vă arăt ce folosec. E dezastru cu animalele.

Luna trecută, o femeie de 43 de ani a murit sfâşiată de câini în apropiere de Lacul Morii. Zilele trecute, o altă femeie a scăpat miraculos de o haită care a înconjurat-o în acelaşi loc. Ieri, în Botoşani, un băiat a fost atacat de de trei câini scăpaţi dintr-o curte. Proprietarul a fost reţinut şi amendat. Medicii se chinuie să-i salveze viaţa copilului. Iar luna trecută, un adolescent din Teleorman a fost atacat de câini în timp ce se plimba cu mopedul şi mutilat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ce rasă este câinele care şi-a ucis stăpâna, în Bucureşti. Tatăl victimei îl adoptase în urmă cu patru luni