Antena Meniu Search
x

Video Comuna unde maidanezii le fac localnicilor viaţa un iad. Oamenii se tem să meargă şi la magazin: ''Ne pot ataca oricând!''

O comună întreagă din judeţul Brăila este terorizată de doi maidanezi. Animalele s-au sălbăticit, atacă noaptea și ucid alte animale din gospodării. Fix ca un animal de pradă. Până acum peste 20 de oi au fost sfâșiate. Primăria spune că nu are ce face, iar oamenii, mai ales cei care locuiesc la marginea satului, au ajuns să stea de pază noapte de noapte. 

de Adrian Obreja

la 17.02.2023, 08:01

Vezi și

Totul a început în decembrie, când un cioban din comuna Traian a găsit mai multe oi sfâşiate în ţarc. Iniţial oamenii au crezut că sunt şacali, dar ulterior au văzut pe camerele de supraveghere că e vorba de câini 

Marian Țugui, cioban: În decembrie prima dată trei bucăţi. Am zis că e o glumă s-au băgat nişte câini, s-au jucat şi după aceea după 7 Ianuarie 8 bucăţi, 4 bucăţi, numai noaptea. 

Localnicii se tem că ar putea fi oricând atacaţi de maidanezi

Paguba lui a ajuns acum la peste 12 mii de lei. Şi nu e singurul în situaţia asta. Aşa că oamenii au început să stea de pază. Oamenii se tem acum să iasă pe drum noaptea. Sau să-și lase copiii să iasă din curte.

Pe acelaşi subiect

''De ce nu puteţi merge la magazin?

Din cauza câinilor că sunt o grămadă de persone care dau drumul la câini pe stradă şi ne pot ataca oricând.''

Primaria din comuna Traian are de un an serviciu de ecarisaj înființat. Însă doar pe hârtie. 

Nicușor Abăseacă, primar Traian: Noi anul trecut am înfiinţat. Am dat hotărâre de la consiliu local, dar nu am adăpost. Din judeţul Brăila nimeni nu are aşa ceva, decât primăria. 

Aşa că oamenii s-au plâns inclusiv la poliţie.  

Elena Ostache, purtător de cuvânt IPJ Brăila: Situaţia fost adusă la cunoştinţa instituţilor competente, respectiv primăria Traian urmând a fi luate măsurile legale condorm legislatiei in vigoare. 

Iar primul efect e că primăria va trebui să plătească şase amenzi de câte 500 de lei pentru că nu a amenajat un padoc. Legislaţia obligă autorităţile locale care au serviciu de ecarisaj să amenajeze şi un padoc. Ceea ce nu se întâmplă în nicio comună din judeţul Brăila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Comuna unde maidanezii le fac localnicilor viaţa un iad. Oamenii se tem să meargă şi la magazin: ''Ne pot ataca oricând!''