Antena Meniu Search
x

Video Ce s-a hotărât în Coaliţie despre ministrul Sănătăţii. Dan Barna: "Am avut un dialog deschis, asumat, bărbătesc. Sper să nu mai văd astfel de imagini"

Vicepremierul Dan Barna a anunţat că discuţiile în Coaliţie despre ce s-a întâmplat la spitalul Foişor şi modul în care a fost organizată evacuarea pacienţilor s-au finalizat şi s-a emis o concluzie.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 15:03

Vicepremierul Dan Barna a anunţat ce s-a decis în Coaliţie, după situaţia de la spitalul Foişor - Observatornews.ro

Cine e de vină pentru situaţia de la spitalul Foişor

"România în această perioadă este într-un război cu această pandemie, sunt decizii care se iau în funcţie de evoluţia situaţiei. A fost o decizie tehnic corectă de adaptare a unui spital pentru ceea ce înseamna asistenţă Covid şi evacuarea acelui spital. Cum s-a întâmplat acest lucru un a fost evident cea mai inspirată modalitate. Sunt multe lucruri acolo care nu au funcţionat asa cum trebuie, de la faptul că ar fi trebuit să existe un cordon de siguranţă între pacienţii care erau evacuaţi cu salvări sau cu outomobilele aparţinătorilor şi oamenii care se strânseseră şi presă. Nu a fost în regulă, din punctul meu de vedere şi sper să nu mai văd astfel de imagini. Situaţia în care un om pe targă, o persoană operată să se trezească cu microfoane şi camere şi oameni alături de el. E o situaţie pe care o analizăm în zilele următoare", a precizat Dan Barna.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Liderul USR PLUS a precizat că discuţia nu a fost despre demisii, ci despre cum se poate reuşi o coordonare mai bună a comunicării între Guvern şi ministere, astfel încât mesajele să fie mult mai clare. 

Un dialog deschis, asumat, bărbătesc

Dan Barna: "Am avut un dialog deschis, asumat, bărbătesc cu ministrul. Nu este vorba despre revocări, discuţia în coaliţie a fost de a reuşi să avem o comunicare cât mai bună. Suntem de acord şi aici nu a fost nimeni de altă părere, că se fac evaluări periodice ale performanţei colegilor din Guvern şi în funcţie de asta luăm decizii în Coaliţie. Fiecare partid îşi evaluează propii miniştri. Momentan nu există vreo analiză pentru vreo decizie de evocare. Există o susţinere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta şi în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă"

Situaţia de la Foişor este în evidenta responsabilitate a celor care au organizat evacuarea pacienţilor, a fost concluzia după discuţiile din Coaliţie, a precizat Dan Barna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Ce s-a hotărât în Coaliţie despre ministrul Sănătăţii. Dan Barna: "Am avut un dialog deschis, asumat, bărbătesc. Sper să nu mai văd astfel de imagini"